web analytics

I NEEDED A GOOD NIGHT’S SLEEP

It’s that time of year: de laatste lesweek gaat in en de examens springen plots van achter een hoekje vandaan en komen een beetje als een verrassing (wat het was toch net pas oktober?). Overdag kan ik me goed bezig houden met andere dingen, maar ’s avonds in bed lig ik nog te denken aan alles wat nog moet gebeuren. En dat leidt toch wel wat tot slapeloosheid.

review Energy+ nasa traagschuimkussen

Toen ik een mailtje kreeg of ik een Nasa traagschuim kussen van Energy+ wou testen (en er iets wou over schrijven natuurlijk), twijfelde ik om eerlijk te zijn toch een beetje. Ik ben namelijk redelijk moeilijk wat kussens betreft. Ik slaap op mijn zij en heb liefst een dik, stevig kussen. Van de site leerde ik dat je het kussen zelf kont aanpassen door er vulsel uit te halen. Ik besloot dus om het wel te doen (they offered!) en een week later werd het kussen geleverd.

review energy+ nasa traagschuim kussen

Het traagschuim kussen komt in een grote blauwe zak van Energy+. Het is dus niet helemaal samengeperst in een klein zakje of doosje, wat ik eigenlijk wel fijn vind! De grote zak is ook wel handig wanneer je ergens blijft slapen en je zo iemand bent die graag zijn eigen kussen meeneemt.

review energy+ nasa traagschuim kussen

Omdat ik zo nieuwsgierig was naar het vulsel van het kussen, heb ik her eerst opengeritst (je kan de sloop om het kussen trouwens handig eraf halen en wassen) en eens van dichtbij bekeken. Het ziet er leuk en fluffy uit! Het kussen is inderdaad goed stevig, je hoofd zakt er maar een heel klein beetje in. Omdat ik hou van dikke kussens heb ik al het vulsel in het kussen gelaten en dat is echt prima voor mij.

review energy+ nasa kussen traagschuim

Nek- of rugpijn heb ik (eerlijk waar!) echt minder nu ik met dit kussen slaap. Mijn vorige kussen was zo’n typisch Ikea kussen. Daarom niet slecht hoor, maar eigenlijk te laag voor mij. Dit is lekker stevig waardoor ik veel beter lig. Elk type slaaphouding vraagt namelijk om een aangepast kussen, een rugslaper slaapt het beste op een plat kussen, de zijslaper op een stevig, dik kussen. Een buikslaper slaapt het lekkerst op een heel dun, of zelfs zonder kussen.

Beter in slaap geraken door dit kussen doe ik natuurlijk niet, maar ik slaap wel gewoon beter. Mijn houding is beter, waardoor ik ook niet zo vaak wakker wordt en langer kan doorslapen. De prijs is wel een hekel punt, maar je moet het als duurzaam zien: beter om meteen een goed, aanpasbaar kussen te kopen dat jaren meegaat, dan om 5 verschillende kussens te kopen/proberen die je eigenlijk niet bevallen, toch?

Ook op zoek naar een stevig, fijn kussen dat jaren meegaat? Dit traagschuim kussen van Energy+ is te koop op de webshop en kost in aanbieding (nog tot eind december!) €59.

Dit artikel kwam tot stand in

samenwerking met Energy+.

Gerelateerde Artikelen

12 reacties op “I NEEDED A GOOD NIGHT’S SLEEP”

  1. Met kussens geen probleem, ik slaap er sowieso naast maar het moet er wel liggen om tegenaan te kruipen haha.

    Maar die matras, dat is echt een ramp. Geen enkele is hard genoeg voor mij. Ik ga maar gewoon op de grond slapen denk ik.

Geef een reactie

CommentLuv badge