web analytics

NATURAL COLORANTS IN SOAP: PAPRIKA

Er zijn heel wat synthetische kleurstoffen op de markt om je zepen een leuk kleurtje te geven. Daarnaast zijn er ook natuurlijke ingrediënten die je zeep kunnen kleuren, of je dat nu expres doet of niet.
Ik heb geëxperimenteerd met een van die natuurlijke kleuren: paprika poeder.
 
Je kan het paprika poeder op 2 manier toevoegen aan je zeep: je kan het poeder eerst toevoegen aan een beetje olie, het later ‘intrekken’, en dan het poeder er terug uit zeven. Zo heeft de olie de kleur overgenomen.
Je kan ook 1 theelepel per pond vetten toe te voegen aan het zeepmengsel. Dit zou de zeep een mooie zalmkleur geven (wel mét paprikaspikkels). Paprika kan wel irriterend werken, je kan dus beter niet te veel toe voegen.
Ik was benieuwd!Ik koos er voor om de paprika rechtstreeks aan de zeep toe te voegen na dat hij trace bereikt had. Ik werkte op de hot process manier (omdat ik nu eenmaal een ongeduldigaard ben!) en stopte de zeep dan in de oven.  Je kan zelf kiezen hoeveel kleur je wil. En wanneer je geen gekleurde spikkels in je zeep wil, kan je beter de eerste manier kiezen en het paprika poeder eerst in wat olie laten trekken en het dan zeven.

 

Uiteindelijk werd dit de kleur van mijn zeep:

 

Niet zo extreem veel kleur dus. maar wel een oranje-gele tint. Volgende keer test ik een ander natuurlijk kleurmiddel en deel ik hier opnieuw mijn ervaringen.

Gerelateerde Artikelen

diy iced tea natural summer cold ice

DIY DETOX ICED TEA

20120330_8459

DIY: BATH BOMBS

diy beard oil baardolie maken

DIY BEARD OIL

3 reacties op “NATURAL COLORANTS IN SOAP: PAPRIKA”

Geef een reactie

CommentLuv badge