web analytics

NATURAL COLORANTS IN SOAP: FOOD COLORING

Deze keer geen natuurlijke kleurstof, wel voedingskleurstof!
Deze voedingskleurstoffen kan je in alle warenhuizen kopen voor een klein prijsje. Ze dienen voornamelijk om gebak of andere etenswaren een leuke (of gekke) kleur te geven. Je vindt ze meestal tussen de bakspullen. 

Aangezien er bij het zeep maken allerlei chemische processen aan de gang zijn, weet je nooit welke kleur uiteindelijk zal overblijven. Vorige keer probeerde ik een mint kleur te krijgen. De uiteindelijke zeep was knalroze!

Deze kleurstof is dus enkel leuk wanneer je wel in bent voor een verrassing. Wanneer je echt een bepaalde kleur wil bereiken, kan je beter kleurstoffen kopen die specifiek bedoeld zijn voor zeep.

Bij deze foto’s heb ik zeep gemaakt op de hot process manier. Daarom heb ik de kleurtjes er maar op het einde in gedaan, de meeste chemische processen waren al voltooid en de zeep was al gewoon zeep. Ik mengde wat blauwe en gele kleurstof en kreeg uiteindelijk deze mooie groene kleur! 


Ik ben erg tevreden met deze kleur, de zeep heeft overal dezelfde kleur en vlekt niet. Benieuwd welke kleur je zeep krijgt? Ga dan op de cold process manier te werk en voeg je kleurstof na trace toe. Dan werkt de chemie er nog op in en dat kan voor verrassende effecten zorgen!

Gerelateerde Artikelen

diy beard oil baardolie maken

DIY BEARD OIL

diy tea bags_1

DIY: TEA BAGS

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

3 reacties op “NATURAL COLORANTS IN SOAP: FOOD COLORING”

Geef een reactie

CommentLuv badge