web analytics

MYOMY MY PAPER BAG BIJ DUIFHUIZEN TASSEN EN KOFFERS

Al sinds ik reikhalzend uitkeek naar mijn afstuderen – en dat duurde best lang – was ik op zoek naar een afstudeercadeau dat ik mijzelf zou geven. Veel juwelen draag ik niet, aan dure schoenen hecht ik niet zo veel waarde, maar een tas was wel iets dat ik graag aan mezelf cadeau wou geven. Ik wist zelfs al welke, nog voor ik mijn diploma vorige maand in handen mocht nemen: een My Paper Bag van MYOMY. Toen ik van Duifhuizen tassen en koffers een tas mocht uitzoeken om te reviewen, was de keuze dan ook erg snel gemaakt!

pag-mypaperbag

“Hoe zou de mode eruit zien als we bij het maken van mooie producten tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan betere leefomstandigheden voor mensen, dieren en onze aardbol?”

Dat is wat de mensen achter MYOMY zich in 2007 afvroegen en wat de start betekende van het merk. Alle tassen in de collectie worden fair trade geproduceerd in India, op een zo duurzaam mogelijke manier. Het is nog steeds leer, maar dat leer wordt verkregen van dieren die een goed leven hebben gehad bij plaatselijke boeren, niet van dieren die gekweekt worden om te slachten van zodra ze volwassen zijn. Ook tijdens het looiproces worden zo weinig mogelijk schadelijke chemicaliën gebruikt. Op die manier voel ik mij niet zo schuldig bij de aanschaf van een leren tas!

duifhuizen tassen en koffers

Ik kreeg de tas twee dagen na het bestellen binnen en het was lang geleden dat ik nog zo enthousiast werd bij het uitpakken van een kartonnen doos. Elke tas ziet er net iets anders uit door het leerlooiproces en dat maakt het net zo spannend. Ik koos voor de My Paper Bag Long Handle Original met rits. De tas voelt nog vrij hard aan, maar leer ziet er altijd beter uit wanneer je het een tijdje gebruikt. Stevig is de tas alleszins en wat ik super handig vind, is dat mijn laptop (15 inch) er ook in past!

Ik ben er echt verliefd op en ben er zeker van dat ik hier nog erg veel plezier van ga hebben. Er past lekker veel in de tas, ik kan hem rond mijn schouder dragen, het leer is prachten én de tas is makkelijk af te sluiten met een rits. Ik ben er zoooo blij mee!

De tassen van MYOMY zijn verkrijgbaar bij Duifhuizen tassen en koffers. De My Paper Bag Long Handle Original met rits kost €169,90, een prima prijs voor een fair trade leren tas!

5 reacties op “MYOMY MY PAPER BAG BIJ DUIFHUIZEN TASSEN EN KOFFERS”

Geef een reactie

CommentLuv badge