web analytics

MONOÏ DE TAHITI

Kennen jullie Monoï De Tahiti al? Tegenwoordig komt deze heerlijk geurende olie steeds meer in de spotlights te staan. Hier thuis gebruiken we de olie al zo’n 20 jaar. Mijn moeder bracht ooit een glazen flesje mee van vakantie en sindsdien kunnen we niet meer zonder.
 
 
De originele Monoï de Tahiti bestaat al sinds 1942 en komt uit Tahiti. Daar gebruiken vrouwen het om hun huid en haar gezond en zacht te houden. De olie is samengesteld uit kokosolie waar tiaré bloemen voor een minimum van 15 dagen in hebben liggen weken (ook wel enfleurage genoemd). Er zitten geen bewaarmiddelen of andere ‘overbodige’ stoffen in. De kokosolie zorgt er voor dat de olie bij kamertemperatuur vast is. Je moet de fles dus even opwarmen voor je de olie er uit krijgt.
 
 
Deze olie is erg geschikt om je lichaam en je haar mee in te wrijven. Je kan het dus gebruiken als een bodylotion of als een haarmasker. Voor dat laatste laat je de olie gedurende een nacht in je haar. Was het de volgende dag goed uit en je zal merken dat je haar gezond en glanzend is. Als bodylotion draag ik hem graag in de zomer. Aangezien het puur kokosolie is, zorgt hij voor een vettig laagje dat wat tijd nodig heeft om in te trekken, geweldig op zongebruinde benen. De geur is voor mij echt nostalgisch en doet me denken aan warme zomeravonden in de tuin. 
 
Yves Rocher verkoopt ook een versie van Monoï de Tahiti, hun olie bestaat voor 50% uit echte Monoï de Tahiti. 

Gerelateerde Artikelen

DEA MEA cosmetics

ALL ABOUT DEA

5 reacties op “MONOÏ DE TAHITI”

  1. ik gebruik het al jaren ,heerlijk ,en is online te koop bij avantgarde cosmetic ,+een hele boel andere heerlijke oliën ,en niet duur

  2. het is heerlijk, je kunt het op internet ,bij avantgarde cosmetic bestellen, +een heleboel andere oliën ,en zeer goedkoop

  3. Ik gebruik de olie van Yves Rocher al jaren (vooral in de zomer, om de geur) en vind hem heerlijk. Als haar 'masker' of gewoon als bodyolie of stiekem op mijn benen in de zwakke voorjaarszon (ik verbrand niet snel).

    minkemariastyle.blogspot.com

Geef een reactie

CommentLuv badge