web analytics

MINI GARDEN MAKE-OVER

De zomer komt eraan en aangezien we het geluk hebben een tuin te hebben, was het tijd om die zomerklaar te maken. Ik vind van mezelf dat ik best wel groene vingers heb, maar gras maaien en onkruid wieden zijn nu ook niet meteen mijn hobby’s. Gelukkig is een verwilderde tuin goed voor de diertjes, dus dat is een mooi excuus!

DIY garden make-over terrace

DIY garden make-over terrace

Dit was ‘before’: het gras werd lang, de struiken groeiden alle kanten uit en ons terras was nog leeg na de winter.

DIY garden make-over terrace

Vooral de vlinderstruik kon wel wat gesnoei gebruiken! Biecht: ik ben bang voor vlinders. Ze zien er misschien leuk uit met hun mooie vleugels, maar stiekem zijn het gewoon harige motten die in je gezicht komen fladderen!

DIY garden make-over terrace

Eerste werk was het snoeien van de verschillende struiken. Maart is daar de ideale periode voor, blijkbaar.

 

DIY garden make-over terrace

Ik dacht dat ik hier een hele dag aan ging kwijt zijn, maar het snoeien ging verrassend snel! Ik kreeg van BLACK+DECKER een elektrische snoeischaar en daarmee vloog ik zo door alle struiken heen. Een toestel met een kabel moet je mij alleszins niet geven, die snij ik gegarandeerd door…

DIY garden make-over terrace

Werk nummer 2 was de woekerende klimplanten opbinden. Ziet er meteen een stuk netter uit he?

DIY garden make-over terrace

In de borders zitten boshyacinten. Ik laat de bloembollen de hele winter gewoon zitten en elk jaar komen ze weer met meer tevoorschijn in de lente. Zo’n gezellig zicht!

DIY garden make-over terrace

Uiteraard moest het gras ook eens gemaaid worden. Door de droge zomer vorig jaar en ook dit voorjaar weinig regen, ziet ons gras er nogal dor uit. Ik hou van deze prachtige lentedagen, maar ’s nachts mag het gerust wat vaker regenen.

DIY garden make-over terrace

De tuintafel is al jaren oud en valt zo goed als uit elkaar, maar hij kan zeker nog wel een zomer mee. Ik zette onze tuinstoelen weer buiten en hing de lampjes op. Ziet er meteen een stuk gezelliger uit!

DIY garden make-over terrace

Ook mijn DIY bankje staat buiten. Ik kocht nieuwe pootjes voor eronder en vind hem zo nog veel leuker!

DIY garden make-over terrace

Met de tafel gedekt zijn we klaar voor het eerste lentediner buiten!

DIY garden make-over terrace

Als je een zonnige muur hebt, kan je bijenhotels ophangen! De bijtjes blijven hier graag en het gezoem is zo gezellig.

DIY garden make-over terrace

De tuin is niet helemaal perfect, daarvoor zou ik het gazon nog eens goed onder handen moeten nemen en vooral de boorden afkanten zodat alles weer strak en net is. Voorlopig heb ik daar nog niet zo veel zin in gehad, maar het staat op de to do lijst!

Is jouw tuin of terras al weer zomerklaar?

7 reacties op “MINI GARDEN MAKE-OVER”

  1. Het gaat vast om het grovere geschud waarmee je aan de slag bent gegaan.. Maa ik weet niet hoor, ik vind dit wel een prachtige tuin. (Heb helemaal geen verstand van gereedschapjes en tuinieren). Heel sfeervol! Hele mooie foto’s, prachtige make-over. :)

Geef een reactie

CommentLuv badge