web analytics

MIJN MOESTUIN IN POTTEN (2)

Een tijdje geleden schreef ik al over de mini Moestuintjes die ik spaarde bij AH. Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder en is er een hoop veranderd! Ik laat je zien hoe het ondertussen gaat met mijn plantenbaby’s en geef je enkele tips om zelf planten te kweken op je vensterbank.

moestuin in potten zolea

Ik heb een hele hoop zaadjes gespaard bij de AH Moestuintjes actie, maar kreeg ook een aantal vetplantjes van Floor.be en kocht kruidenzaadjes bij Action. Mijn vensterbankmoestuin is dus enorm gegroeid!

moestuin potten vensterbank zolea

Kleine bloempotten (+- 10 cm):

Kleine planten kweken is natuurlijk erg makkelijk op je vensterbank. Je hebt bijna geen plek nodig en het is ook goedkoop. Ik heb nu kamille, basilicum, peterselie, koriander, dille, veldsla en bieslook staan. Van Floor.be kreeg ik nog twee leuke vetplanten in stenen potjes met verf bij. Ik maakte er deze leuke creaties van!

floor.be bloempot diy moestuin

floor.be diy bloempot verven moestuin

diy bloempot verven floor.be

floor.be diy bloempot verf zolea

Ziet er een stuk vrolijker uit he? Jammer genoeg zijn mijn andere bloepotten uit plastic of metaal, dus die kan ik geen leuke kleurtjes geven.

Tip: Action verkoopt bemesting voor groenten, handig en goedkoop! Ze hebben ook goedkope grote potten en natuurlijk verf.

Dille en bieslook groeien trouwens erg traag. Heeft iemand er tips voor? Ze staan nu in de halfschaduw en krijgen niet te weinig of te veel water…

Medium bloempotten (+- 25 cm):

moestuin in potten vensterbank

In een vierkante bak heb ik al mijn sla geplant. Er groeit nu spinazie en rucola dat het een lieve lust is! Van beide hebben we ook al kunnen oogsten en eten, dus dat maakt het extra leuk. Ik had niet verwacht dat ik de sla zo’n succes ging vinden!

Tip: Je kan gemakkelijk planten zaaien in oude wijnkistjes. Dat ziet er ook nog eens super leuk uit!

moestuin potten vensterbank tomaat zolea

Ook mijn tomatenplant en paprikaplant staan in zo’n pot en groeien goed. De tomaat heeft inmiddels bloemetjes dus ik kijk heel erg uit naar de eerste kleine vruchtjes!

Ik had ook een aardbeienplant, maar die lijkt gemuteerd te zijn naar… opnieuw een tomatenplant! Kan dat überhaupt? Gek, want ook mijn radijzen groeiden uit tot tomatenplanten.

Grote bloempotten (+- 40 cm):

moestuin potten vensterbank aubergine

De aubergineplant staat in een iets grotere pot en heeft al mooie, grote en zachte bladeren ontwikkeld. Erg groot is hij nog niet (een stuk breder dan hoog), maar ik ben benieuwd of er ooit groenten aan zullen groeien!

moestuin in potten vensterbank

In de allergrootste pot staat de spaghettipompoen die ik van een vriendin kreeg. Dit is de enige plant die niet meer op de vensterbank past en die een rek nodig heeft om op te kunnen klimmen.

moestuin in potten vensterbank zolea

Kijk dan hoe leuk! Na een half uurtje tegen het rek te staan, was hij er al helemaal rond aan het draaien. Gek hoe zo’n plant soms net een levend dier is.

moestuin potten vensterbank spaghettipompoen

Deze grote plant staat nu nog even in de gang, maar als het weer iets beter wordt, verhuist hij naar buiten!

Het gaat dus heel erg goed met mijn moestuin in potten en je ziet dat je op een kleine oppervlakte toch eigenlijk veel groen kan zetten. Heb jij ook zaadjes geplant deze lente?

Gerelateerde Artikelen

Cranberry-Bliss-Bars

INSPIRATION: HEALTHY SNACKS

il_570xN.216757977

INSPIRATIE: SOAP

Etsy shops zolea

5 FUN ETSY SHOPS

9 reacties op “MIJN MOESTUIN IN POTTEN (2)”

  1. Wauw wat heb je onwijs veel planten. Prachtig zo’n tuin in je vensterbank! Die van hebben nog Een paar weken nodig om te groeien. Was ook al opzoek naar mooie potten maar de meeste die ik zie zijn van plastic en / of glimmend. Leuk dat jij ze zelf hebt beschilderd!
    Kim onlangs geplaatst..Mijn favoriete natuurlijke cosmeticaMy Profile

    1. Mooie potten vinden is lastig he?! Ik vind ze vaak erg duur of verschrikkelijk lelijk. Die terracotta potten zijn wel een goed alternatief :) zelf schilderen is ook nog eens superleuk!

Geef een reactie

CommentLuv badge