web analytics

MIJN HUIDVERZORGINGSROUTINE

Toen bloggen nog hip was, schreef ik regelmatig over mijn huidverzorgingsroutine. Regelmatig omdat die routine nog vaak veranderde. Ik heb doorheen de jaren heel wat producten mogen uittesten en kan nu toch wel zeggen dat ik mijn favorietjes gevonden heb. Die veranderen nu niet zo vaak meer, dus neem ik jullie graag mee in mijn badkamer.

Tussendoor ingredienten 2

Allereerst: gezichtsverzorging is erg belangrijk. Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan weer, wind, vuil en verontreiniging. Een goede gezichtsverzorging kan je huid kalmeren, verzorgen en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ik bespreek in dit artikel de belangrijkste stappen in mijn routine.

Gezichtsreiniging:

De eerste stap in een goede gezichtsverzorgingsroutine is reinigen. Op dagen dat mijn huid echt vuil of vet is (door bijvoorbeeld het verbouwen of door een vette zonnecrème) gebruik ik onder de douche graag een schuimend product, zoals Weleda’s Zuiverende Reinigingsgel. Op alle andere dagen hou ik het reinigen van mijn huid eerder beperkt met een puur rozenwater (momenteel gebruik ik het rozenwater van Alteya).

Nog onder de gezichtsreinigers valt een exfoliant. Ik ben fan van de gezichtsreinigers van Paula’s Choice en gebruik in de winter graag de 2%BHA exfoliant van dit merk. Een oude review van dit product kan je hier lezen. Ik link in dit artikel een aantal keer naar De Bijenkorf, daar kan je een hoop fijne duurzame verzorgingsproducten vinden van merken als Dr. Hauschka, Paula’s Choice, Aesop en nog veel meer.

review alteya rose water

Dag- en nachtcrème:

Veel mensen gebruiken een dagcrème en een nachtcrème, maar ik koos voor een soort 2-in-1 product. Er zijn een hele hoop dag- en nachtcrèmes op de markt, maar ik bleef hangen bij Dream Cream van Lush. Officieel is dit een bodylotion, maar ik gebruik hem al bijna 10 jaar op mijn gezicht. Deze crème verzorgt en kalmeert en werkt ideaal voor mij. In de zomer gebruik ik er een SPF boven, want de zon is nog steeds dé oorzaak van huidveroudering (eigenlijk moet je dit in de winter ook doen, maar dat doe ik vaak niet).

Nog op mijn wishlist om uit te proberen: Paula’s Choice Defense Essential dagcrème met SPF 30. Op die manier is mijn huid toch dagelijks even beschermd tegen de zon.

Serum:

In de zomer is bovenstaande mijn routine: reinigen, crème en een SPF. In de winter voeg ik daar graag een serum aan toe. In serums durf ik wel wat afwisselen en probeer ik graag iets nieuws uit. Momenteel staat een flesje Age-Proof van Trilogy klaar voor de koudere dagen, maar ik ben ook nog altijd erg benieuwd naar de serums van The Ordinary. Zoek je zelf een fijn serum? Denk dan eens aan een pure olie zoals jojobaolie of rozenbottelolie. Soms is less echt wel more!

Oogverzorging:

DIY oogcompressen

Wat oogverzorging betreft, ben ik niet echt goed bezig. Ik kies namelijk niet voor een aparte verzorging rond mijn ogen. Wie dat wel doet, kan ik de oogverzorging van Dr. Hauschka aanraden. Dit merk gebruikt pure ingrediënten en staat echt voor topkwaliteit. De huid rond je ogen is een stuk dunner dan pakweg de huid op je wangen, dus een aparte verzorging is zeker geen foute keuze.

Eigenlijk is mijn gezichtsverzorgingsroutine erg basic. Ik hou wel van weinig producten met weinig ingrediënten. Deze combinatie werkt erg goed voor mij, dus voel ik me ook niet genoodzaakt om er iets in te veranderen. Heb jij ook jouw favoriete huidverzorgingsproducten gevonden of ben je nog op zoek?

Gerelateerde Artikelen

november favorites 2014

NOVEMBER FAVORITES 2014

september favorites 2015

SEPTEMBER FAVORITES 2015

2 reacties op “MIJN HUIDVERZORGINGSROUTINE”

  1. ik ben helemaal verkocht aan Enfleur: na lang proberen het énige merk dat mijn huid voldoende voedt en toch geen verstoppingen veroorzaakt :-) En ’t is Belgisch!

Geef een reactie

CommentLuv badge