web analytics

LUSH REVIEW: SOLID PERFUMES KARMA & GINGER

Ik ben al een tijdje fan van Lush, maar schrok er toch wat van toen ik in de ingrediëntenlijst van de solid shampoos zag dat er SLS in zat (dat is persoonlijk, er zijn mensen die helemaal geen probleem hebben met SLS). Sindsdien ben ik wat meer op mijn hoede voor ik te lyrisch wordt over een of ander product.
 
Vorige vrijdag deed ik een bestelling, en deze werd maandag al geleverd! Helaas was ik niet thuis dus gisteren ging ik het pakketje ophalen. Ik bestelde Dream Cream, Angels on bare skin en 2 solid perfumes: Karma (4,95 pond) en Ginger (5,5 pond). Die laatste 2 zal ik jullie nu laten zien.De ingrediënten in beide parfums zijn ongeveer dezelfde, namelijk:
 
Ingrediënten Karma:
Organic Jojoba Oil: deze olie (wax) gebruikt Lush waarschijnlijk omdat het goed wordt opgenomen door de huid. Dit is echt een luxe ingrediënt!
Candelilla Wax: wax zorgt er voor dat het een solid wordt, een vast product dus.  
Perfume: vrij logisch in een solid perfume!
Talc: in de solid perfumes zit talk, waarschijnlijk zodat het product niet te vettig zou voelen op de huid
Patchouli Oil: Voor de geur 
*Limonene, *Linalool,
Sweet Orange Oil: voor de geur
Lavandin Oil: voor de geur
Pine Oil: voor de geur
Lemongrass Oil: voor de geur
Elemi Oil: voor de geur
Cassie Absolute: dit is een extract van de ‘Acacia farnesiana’ bloem. Het zou verschillende medicinale eigenschappen hebben, maar wordt hier gebruikt voor de geur. Kijk hier voor meer informatie 
*Cinnamal, *Citral,*Geraniol, *Citronellol,*Farnesol, *Benzyl Benzoate, *Eugenol,*Benzyl Salicylate, 
Colour 15510: zorgt voor de leuke oranjerode kleur
*occurs naturally in essential oils


Ingrediënten Ginger:
 
Organic Jojoba Oil 
Castor Oil: Deze olie hydrateerd de huid 
Candelilla Wax
Perfume 
Ginger Oil: Zorgt voor de geur
Mimosa Absolute: van de ‘Acacia dealbata’ plant, zorgt voor geur  
Rose Otto: zorgt voor de geur 
Geranium Oil: zorgt voor de geur 
Jasmine Absolute: zorgt voor de geur 
Juniperberry Oil: zorgt voor de geur  
Ylang Ylang Oil: zorgt voor de geur 
Titanium Dioxide: gebruikt als kleurmiddel 
*Benzyl Alcohol,*Benzyl Benzoate, *Benzyl Salicylate, *Cinnamyl Alcohol, *Citral,*Citronellol, *Eugenol,*Farnesol, *Geraniol,*Isoeugenol, *Limonene,*Linalool, 
Colour 73360: ook dit is een kleurstof
*occurs naturally in essential oils
Geur Karma:
 
Volgens Lush: Retro maar toch tijdloos, Karma is een krachtig, kruidig parfum met patchouli en citrus. Zodra je het op je polsen doet, het even goed opsnuffelt en een paar minuten neemt om te kalmeren, krijg je daarna een enorme drang om iedereen te gaan knuffelen, je wilt de liefde verspreiden en een lichtje uitdragen….. Dol op deze geur? Hul je dan helemaal van top tot teen in Karma! Kijk ook eens naar: Karma Bubble Bar Slice, Karma Zeep,  Karma Komba Shampoo Bar, het vloeibare Karma Parfum of onze Karma Kream.

 
Deze ruikt precies zoals de Karma zeep! Ik ben echt fan van de geur, maar hij is wel erg sterk. Als je de stick op je huid aanbrengt, kan er een lichte rode schijn te zien zijn. Maar als je Karma een beetje blend zie je er niks meer van. De geur blijft lang hangen en veranderd na een tijdje, de scherpe citrusgeur verminderd waardoor er een warme kruidige geur overblijft.
 
Geur Ginger:
 
Volgens Lush: Ginger is een klassieker. De warmte van echte gember en exotische noten van mimosa, roos en jasmijn zorgen voor een spannende combinatie.
 
Deze heeft ook wel iets weg van karma, maar dan lichter en frisser. Het is een zachte kruidige geur met frisse noten. Ginger doet me echt aan lente denken, en ik gebruik hem nu dagelijks. Ginger geeft geen kleur af op de huid en de geur blijft lekker lang hangen. 

 
In het algemeen vind ik dit echt een leuk product! Ik ben benieuwd naar de andere geuren die Lush in het assortiment heeft. De tubes zijn makkelijk in gebruik (het is alleen jammer dat je de stick er altijd terug in moet duwen, anders plakt hij in het deksel) en hebben een handig formaat. Deze koop ik zeker opnieuw!
 
Hebben jullie al eens een solid perfume gebruikt? Wat vind je er van?
 

4 reacties op “LUSH REVIEW: SOLID PERFUMES KARMA & GINGER”

    1. Op Lush.co.uk zijn ze 4,95 pond en 5,50 pond! Maar op lush.nl zijn ze wel wat duurder: 9,95 euro en 10,95 euro. :)
      Ik ben er alleszins heel positief over!
      Hoeveel kosten die van l'occitane?

Geef een reactie

CommentLuv badge