web analytics

LUSH DREAM CREAM – NIEUWE (ZONDER PARABENEN) VS OUDE VERSIE

Sinds kort heeft Lush een aantal producten heruitgevonden, deze keer zonder bewaarmiddelen. Aangezien Dream Cream één van mijn favoriete verzorgingsproducten is, was ik erg benieuwd of deze nieuwe versie, die zelf conserverend is, mij even goed zou bevallen. Ik testte het uit!

review lush dream cream nieuw zonder parabenen

Ingrediënten oude versie:

Havermelk (Avena sativa), Rozenwater (Rosa damascena), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao),Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Methylparabeen,Propylparabenen (Propylparaben) 

Ingrediënten nieuwe versie:

Havermelk (Avena sativa), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Glycerine (Glycerine), Rozenwater (Rosa damascena), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia),Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin, natuurlijk bewaarmiddel), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume) 

(De verdwijnende ingrediënten staan aangeduid in het italic)

Review Lush Dream Cream paraben

(Links de oude versie – Rechts de nieuwe, zelf conserverende versie)

Zoals je duidelijk ziet in de ingrediëntenlijst, bevat de vernieuwde versie van Dream Cream iets meer vetten (olijfolie staat bijvoorbeeld iets hoger in de lijst) en geen irriterende bewaarmiddelen (de parabenen zijn verdwenen). Dat merk je ook duidelijk in de structuur. De nieuwe versie is iets vettiger, geler en steviger van structuur. Toch smeren beide versies gemakkelijk open. Ze ruiken ook vrijwel hetzelfde, hoewel de nieuwe versie iets sterker naar lavendel ruikt.

De prijs is alleszins gelijk gebleven, een pot van 240 gram kost €20,30. Het lijkt een vrij hoge prijs, maar ik gebruik Dream Cream als nachtcrème op mijn gezicht en als bodylotion wanneer ik last heb van irritaties (bijvoorbeeld na het scheren) of als ik verbrand ben door de zon, en zelfs dan doe ik een volledig jaar met een pot! Zuinig in gebruik dus, dat vind ik de prijs zeker waard.

Lush dream cream paraben parabenen zelf conserverend review

(Links de oude versie – Rechts de nieuwe, zelf conserverende versie)

Maar hoe zit het nu met de werking?

Voor mijn gezicht had ik verwacht dat de versie zonder parabenen fijner zou zijn. Aangezien je gezicht gevoeliger is, vermijd ik zulke ingrediënten graag in mijn gezichtsverzorging, maar ik merk dat de nieuwe versie iets te vet is voor mijn gemengde huid, waardoor ik toch last krijg van een puistje af en toe (misschien komt dat ook gedeeltelijk door de examens?). De nieuwe versie vind ik wel erg fijn om op mijn lichaam te gebruiken. De goede ingrediënten van Dream Cream doen hun werk nog steeds even goed waardoor  ik deze crème nu al bijna 5 jaar dagelijks gebruik!

Besluit: wanneer mijn oude pot op is, ga ik toch weer staan twijfelen welke versie ik mee naar huis neem… De oude versie heeft minder fijne ingrediënten, maar mijn gezicht houdt er blijkbaar net iets meer van. Moeilijk! Wanneer je Dream Cream gebruikt als bodylotion raadt ik je zeker aan om de nieuwe versie aan te schaffen. Hou je, net als ik, van Dream Cream als nachtcrème, vraag dan een testertje in een Lush-filiaal en check eens hoe goed jouw huid de parabenen-vrije versie verdraagt.

Extra tip: vind je Dream Cream echt te vet voor je gezicht? Leng hem dan op je hand aan met een druppeltje water vlak voor je hem op je gezicht aanbrengt. Op deze manier ga ik de nieuwe versie nu gebruiken!

Wat vindt jij van de nieuwe ‘self-preserving’ producten van Lush?

10 reacties op “LUSH DREAM CREAM – NIEUWE (ZONDER PARABENEN) VS OUDE VERSIE”

Geef een reactie

CommentLuv badge