web analytics

INSTAMONTH SEPTEMBER 2017

September is een beetje zoals januari: het begin van iets nieuws. Alsof de wereld na de zomer opnieuw op zijn positieven komt. Voor mij was dat een beetje anders, aangezien ik momenteel veel thuis zit, op zoek naar een nieuwe baan. Voor mij was september vooral uitrusten, op zoek naar een nieuwe uitdaging en veel tijd om creatief aan de slag te gaan!

DIY avocado colored fabric napkins shibori

Instamonth september 2017

Herfst = wax melts en kaarsjes! Aangezien ik ze zelf maak, heb ik altijd een grote voorraad en veel keuze ^^ Vanaf vandaag kun je alle geurkaarsen met korting shoppen! Ik hou een grote clear out, want ik ben namelijk achter de schermen met iets bezig…

Instamonth september 2017

De laatste stuks staan inmiddels klaar om te verzenden. Nu of nooit! ;)

Instamonth september 2017

In september stroomden er toch wel een leuk aantal bestellingen binnen! Ik probeer ze altijd leuk te verpakken. De schaar en het notitieboekje komen trouwens van Flying Tiger.

Instamonth september 2017

Om eten vers te houden, gebruiken wij bijenwasdoeken. Hoe je ze zelf maakt, lees je hier!

Instamonth september 2017

Instamonth september 2017

Ik ben zo op die leeftijd waarbij je vrienden baby’s beginnen te krijgen. Ik vind dat eigenlijk heel erg leuk! En ze zijn ook allemaal super schattig! Op de babyshower kon ik deze leuke foto’s maken. Tip top in orde!

Instamonth september 2017

Aangezien iedereen weer startte met werk/school/hobby, besloot ik ook iets nieuws uit te proberen: weven. Low cost met wat bollen wol van Zeeman en een stuk stevig karton van een oude Ikea doos ging ik aan de slag. Best leuk om te doen!

Instamonth september 2017

Dit is trouwens wat je nodig hebt om zelf bijenwasdoeken te maken. Zoals je op de verpakking kunt lezen, koop ik mijn natuurlijke ingrediënten vaak bij Herbacos in Gent. Hier hebben ze alles wat je zoekt in één winkel!

Instamonth september 2017

Op jacht naar een leuk housewarmingscadeau kwam ik al pompoenen tegen! Ondertussen liggen ze al overal, maar dit was de eerste keer dat ik ze spotte dit jaar.

Instamonth september 2017

Mijn vriend vind dat het ondertussen wel een beetje genoeg is met die planten overal. Hmmm… Naar mijnn gevoel is er nog super veel plaats overal! Maar planten kopen om te kopen doe ik alleszins niet (meer). Als het weer lente wordt, wil ik me gaan verdiepen in stekken en vermeerderen van de planten die ik al heb. Die kleine plantjes kan ik dan weer doorgeven aan vrienden!

Instamonth september 2017

We hadden een mooie bos gipskruid in huis, maar wat stonk dat zeg! Ben ik de enige die vind dat gipskruid een zure geur heeft of hadden we gewoon pech met deze bos?

Instamonth september 2017

Deze bloemen stonken dan gelukkig niet. Ik ben erg onder de indruk van mijn eerste Bloomon bouquet!

Instamonth september 2017

Ik probeerde nog iets nieuws: stof kleuren met planten. Ik las op het internet dat avocadoschil en -pitten een mooie roze kleur geven. Dat wou ik natuurlijk uitproberen! Ik ben echt heel tevreden met het resultaat! Het is zo’n onverwachts lieve kleur geworden. Hier lees je hoe je zelf aan de slag kunt.

Instamonth september 2017

Eén van de pitten redde ik uit de kookpot door hem in een glas water te hangen. Ondertussen spruiten er al lekker veel wortels uit. Zo leuk om te zien! De plant rechts is al een paar maand oud. Ik probeer hem af en toe te toppen zodat het een lekker dikke plant wordt in plaats van zo’n lange slungel. Lukt goed!

Instamonth september 2017

Na een paar avonden voor de tv te weven, was mijn weefwerkje klaar. Ik zette er een velvet achterkant aan en vulde het met kussenvulling et voila. Best goed gelukt voor een eerste keer, toch? Momenteel weef ik er nog eentje voor een vriendin. Hopelijk is zij er ook blij mee!

Instamonth september 2017

Nog meer geknutsel: een geimproviseerde plantenpot! Plantenpotten nieuw kopen is best duur en met al die planten in huis moest ik wel op zoek naar een goedkopere manier. Gevonden! Hoe je zo’n ‘paper bag’ maakt, lees je in dit artikel.

Instamonth september 2017

Hoewel het stekseizoen nu wel echt voorbij is, staan er toch nog een aantal babyplantjes te groeien voor het raam. De pannenkoekenplantjes hebben ondertussen allemaal een nieuw huis gevonden, hoera! Weer iemand trouwens welke plant de tweede van rechts is? Deze zat als groen blaadje in het Bloomon bouquet, maar kreeg plots wortels.

Instamonth september 2017

De laatste bloemen uit de tuin gebruiken voor flatlays, haha. De review van deze shampoo kan je hier nalezen.

Instamonth september 2017

En dan de laatste DIY van september, een handgeschilderde vloermat. Deze ligt hier bij ons in de gang en ondertussen maakte ik er nog eentje voor mijn broer en een vriendin. Leuk!

Instamonth september 2017

Ik kreeg een mailtje van Flair of ik het leuk zou vinden om geïnterviewd te worden voor een stukje. Natuurlijk! Daar hoorde ook een fotoshoot bij. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Normaal gezien komt mijn stukje in de Flair van 31 oktober.

Instamonth september 2017

Dit was de laatste plant die ik van mijn vriend mocht kopen. Ik denk dat hij de stipjes stiekem ook gewoon heel erg leuk vond!

Instamonth september 2017

Eind september besloot ik om echt aan de slag te gaan met een project dat al heel erg lang in mijn hoofd zit. Ik hoop dat het allemaal lukt, ik ben benieuwd!

Instamonth september 2017

Zie je de mini worteltjes aan deze stekjes? Pannenkoekenplantjes zijn echt heel erg simpel om te stekken als je moederplant kleintjes aanmaakt. Zo voorzie je met 1 plant al je vrienden van een baby, haha.

Instamonth september 2017

Familieportret.

Instamonth september 2017

Eind september werd ik wat ziek. Ik probeerde goed uit te zieken voor een sollicitatiegesprek dat ik had gepland staan. Helaas heb ik het er nog altijd wat van. De dag van het gesprek vertrok ik al vroeg en stond ik al even in de file toen mijn auto plots begon te schokken en het motorlampje brandde. Ik ben vlak voor de ring van Antwerpen aan de kant gaan staan en gelukkig was er een garage op 3 km afstand. Daar kreeg ik vrij snel een vervangwagen mee waardoor ik nog op tijd op het gesprek kwam. Helaas was er een probleem met de bougies en kostte het hele grapje me meer dan 500 euro, maar ik ben vooral blij dat ik niet al op de ring stond of er niks ergs is gebeurd!

Instamonth september 2017

Op de laatste dag van september gaan we even winkelen (winterkleren voor mijn vriend), wat uitzieken en vooral genieten van het weekend. Fijn weekend allemaal!

Gerelateerde Artikelen

sneak peek in our home ghent zolea

INSTAMONTH JULY 2017

instamonth june 2014 zolea

INSTAMONTH JUNE 2014

instamonth april 2016

INSTAMONTH SUMMER 2016

6 reacties op “INSTAMONTH SEPTEMBER 2017”

  1. Oh zoë, zo’n fijn bericht! Wat lijkt het mij fijn om zo lang thuis te zijn. 2 jaar terug was ik ook werkloos en ik mis het soms zo! Je hebt weer enorm fijne dingen gemaakt. Die avocado kleuring ga ik ook eens uittesten. Een goed excuus om veel guacomole te maken 😄 jouw huisje ziet er zo fijn uit met al die plantjes! Ik wil wel een baby’s ruilen met jou! En ik ben super benieuwd naar je grote stap 😉 vrolijk bericht, ik lees dit bij jou zo graag.
    Jessi onlangs geplaatst..Hoe begin je aan Zero Waste in slechts 10 stappen?My Profile

  2. Hoi, leuk artikel! Hoe top jij jou avocadoplant juist? Ik durf het tegenwoordig niet meer want bij de vorige pogingen stierven mn planten gewoon!

    1. Hi Jana! Ik wacht tot hij zeker 6 blaadjes heeft en knijp er dan de bovenste (kleinste) twee af :) dan maakt de plant vanzelf nieuwe blaadjes en takjes aan! Jammer dat het bij jou niet lukte… wat ging er precies mis?

Geef een reactie

CommentLuv badge