web analytics

THE INS AND OUTS OF A BRAZILIAN WAX

Het waxen of scheren van je bikinilijn is vaak een beetje een vermeden onderwerp op beautyblogs. Vandaag is het tijd om een aantal taboes te doorbreken! Ik vertel jullie meer over de brazilian wax die ik liet doen bij Ilse D Esthetiek in Gent.

brazilian wax ilse D esthetiek

Bij Ilse D kan je terecht voor massages, waxen, HD Brows (daarover later meer), bodysculpting, spray tans en gelish lack. Ilse werkt van thuis uit en heeft een goed ingerichte behandelingsruimte in de Sint Lievenslaan 95 in Gent. Het bijzondere aan de ontharingsmethode is dat Ilse werkt met suikerwax. Suikerwax is een natuurlijke wax die veel zachter voor je huid is, minder pijn doet en zelfs geschikt is voor gevoelige huidjes. Ik maakte een afspraak voor een brazilian wax!

ilse D esthetiek barzilian wax

Natuurlijk moet je wel een beetje voorbereid zijn voor je zo iets gaat doen. Je haartjes moeten ongeveer één centimeter lang zijn (dat is zo’n twee weken niet scheren) en natuurlijk neem je best even vooraf een douche zodat je je geen zorgen moet maken om nare geurtjes en andere minder plezierige dingen. Gelukkig voel je je meteen thuis bij Ilse, de behandelingskamers zijn gezellig ingericht en zowel Ilse als haar assistent Lisa zijn vrolijke spraakwatervallen met weinig schroom. Daar kom je al eens graag binnen!

ilse D esthetiek brazilian wax suikerwax

Tijd voor het echte werk. Je doet je schoenen, broek en onderbroek uit (tip van mezelve: draag een kleedje, zo kan je dat gewoon omhoog trekken en hoef je niet echt in je blote kont rond te lopen) en krijgt een papieren string om aan te doen. Dat is fijn, want zo ben je niet meteen helemaal naakt op die stoel. De suikerwax die gebruikt wordt is volledig natuurlijk en heeft de temperatuur van je huid. Daardoor schrik je niet van de warme wax en het voelt gewoon beter aan.

ilse D suikerwax brazilian bikini

Ilse gebruikt de bal-methode. Dat is een methode waarbij de suikerwax gewoon met de hand op je huid wordt gesmeerd, tegen de haargroeirichting in, en ook met de hand door middel van een speciale techniek van je huid wordt getrokken (met de haargroeirichting mee). Je kan kiezen uit 3 verschillende bikini waxes: brazilian (volledig, ook achteraan, je kan nog een klein streepje laten staan als je dat wil), grote bikini (een driehoekje blijft over) of kleine bikini (enkel de randen van je broekje).

ilse D suikerwax brazilian

Goed, het is nog altijd redelijk awkward om daar met je benen open op een stoel te liggen, maar dat zit gewoon in je hoofd. De sfeer bij Ilse D zit goed en ze is erg professioneel. Wanneer je voor de eerste keer een brazilian wax laat doen, neemt ze uitgebreid de tijd om je uitleg te geven (wel even aangeven dat je dit nog nooit gedaan hebt!), maar anders duurt zo’n ontharing maar een kwartiertje.

En doet dat nu pijn? Welleuhm, ja toch wel. Maar niet zo veel dat je er ligt te huilen of schreeuwen. De rechterkant doet minder pijn dan de linkerkant (ja, echt! Het is zelfs bewezen), maar al bij al vind ik goed meevallen. Hoe meer naar het midden, hoe pijnlijker, maar de pijn is erg snel verdwenen en er valt erg goed mee te leven. Even op de tanden bijten en het is al weer voorbij.

ilse D brazilian bikini wax suikerwax

De eerste keer is meteen de meest pijnlijke omdat je haartjes vrij dik en stug zijn van het scheren. Wanneer je het volhoudt gaat het steeds vlotter en komen er steeds minder haren terug. Persoonlijk merk ik binnen de twee-drie weken al weer wat hardnekkige krengetjes op, maar het was dan ook al weer een jaar geleden. Scheermes aan de kant en blijven volhouden dus! Mijn volgende afspraak is al weer vastgelegd.

Het fijne is dat Ilse D Esthetiek een afzonderlijke prijzenlijst heeft voor studenten. Voor een brazilian wax betaal je als student slechts 25 euro (anders 45), een grote bikiniwax kost 15 euro en een kleine bikiniwax 12 euro.

Als je Ilse D Esthetiek op Facebook volgt, vind je daar regelmatig acties en kortingen, dus dat is zeker de moeite.

Wat vind jij van brazilian waxing, heb je het zelf al eens laten doen?

Gerelateerde Artikelen

Tea-Tree-Oil

ALL ABOUT TEA TREE OIL

16 reacties op “THE INS AND OUTS OF A BRAZILIAN WAX”

 1. Echt goed geschreven, duidelijk, to the point!
  Ik wil het al lang eens laten doen maar toch een beetje schrik. Nuja overlaatst heb ik een deel geepileerd en dat was ook al vrij pijnlijk, dus binnenkort misschien eens een afspraak maken
  nathalie onlangs geplaatst..Sales favoritesMy Profile

 2. Oh, leuk artikel! Ik ga zelf ook steeds bij Ilse (en Lisa) voor mijn brazilian wax, en ik vind ze beide enorm professioneel en intussen ben ik het ook wel gewoon om het te laten doen. Misschien een tip: toen ik voor de eerste keer langs ging ben ik begonnen met een grote bikini. Wanneer ik me genoeg op mijn gemak voelde bij Ilse besloot ik om een brazilian wax te doen. Zo is de drempel minder groot. Ik ben ook grote fan van de suikerwax! Ik heb één keer mijn bikinilijn laten waxen met gewone strips en mijn huid reageerde hier enorm slecht op. Suikerwax is veel zachter!

 3. Goed artikel! Mocht ik het ooit laten doen zou ik sowieso ook wel voor suikerwax gaan! Ik heb een halfjaar op kot gezeten op minder dan 500m van Ilse D en ik ben er gewoon nog nooit geweest, zo’n zonde! Ik ben trouwens héél benieuwd naar die HD Brows!
  Jana onlangs geplaatst..Opgemaakt #5My Profile

 4. Ik ga volgend jaar op kot in Gent, toch is proberen dan! Alhoewel ik eigenlijk vooral eens graag mijn oksels zou laten waxen, maar dat zal er ook wel kunnen :)

  Leuk dat je een post schrijft over een meer “taboe” onderwerp! Dat gaat toch vaak over dingen die we eigenlijk allemaal willen weten
  Nina onlangs geplaatst..5 Product FaceMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge