web analytics

I WISH YOU A GREEN CHRISTMAS!

De feestdagen staan voor de deur en door de verbouwing ben ik slechter voorbereid dan anders. Ik moet dus nog snel op zoek naar duurzame cadeau-ideetjes! Bij deze mijn tips en mijn eigen wensen voor de komende groene kerst.

green christmas cadeau idee duurzaam

Het beste cadeau is een cadeau dat de ontvanger écht kan gebruiken. Overbodige troepjes en “gadgets” cadeau doen is toch echt niet meer van deze tijd? Vraag dus zeker aan je vrienden en familie wat ze graag zouden willen of werk online met wensenlijstjes.

In de winter zit je vast wat vaker binnen, geurstokjes of geurkaarsen zijn een leuk cadeau, gezien ze je cocoonsituatie een stuk aangenamer kunnen maken! Je kan natuurlijk zelf aan de slag met mijn DIY geurkaarsen, maar er zijn ook mooie duurzame merken op de markt, zoals P.F. Candle Co. of Brandt.

green christmas cadeau idee duurzaam

Cadeaus die het altijd goed doen onder de boom zijn juwelen. Zelf draag ik regelmatig ringen, maar bijna nooit oorbellen. Denk dus goed na over de persoon aan wie je dit cadeautje geeft en zijn/haar voorkeuren! Ga ook eens tweedehands op zoek, want daar kan je nog echte schatten vinden voor een fijne prijs.

Tweedehands shoppen is sowieso een goede tip. Tegenwoordig kan dat niet enkel in een kringwinkel, maar ook online vind je heel erg veel mooie spullen. Snuisteren op 2dehands.be, marktplaats, Vinted en United wardrobe vind ik zelf heel erg leuk om te doen.

Andere leuke duurzame cadeaus zijn bijvoorbeeld: een herbruikbare drinkfles of thermos, wasbare wattenschijfjes, katoenen zakjes voor boodschappen, een abo op een online krant, maar ook cadeaubonnen, want zo kan de ontvanger zélf kiezen wat mee naar huis gaat.

Ook een activiteit of beleving cadeau doen is duurzaam! Een bon voor een restaurant, massage of workshop, er zijn oneindig veel mogelijkheden.

green christmas cadeau idee duurzaam

Zoek je nog een cadeau voor iemand die echt niks nodig heeft? Geef dan Niks cadeau! Hiermee steun je Greenpeace en steun je een goed doel. Je kan ook een geit of 10 kippen cadeau geven bij Oxfam.

Hopelijk heb je met deze ideetjes wat inspiratie opgedaan om dit jaar te gaan voor duurzame cadeaus. Vermijd het onderwerp ‘milieu en klimaat’ niet aan de feesttafel, want net door er over te praten, kunnen we samen zorgen voor meer bewustzijn en actie! Fijne feestdagen alvast!

PS: denk je ook na over inpakpapier? Lint en papier met glitters of glans zijn niet recycleerbaar (bevat plastic), kies dus liever voor krantenpapier of restjes van vorig jaar. Of ga aan de slag met stof om je eigen herbruikbare furoshiki te maken!

2 reacties op “I WISH YOU A GREEN CHRISTMAS!”

  1. Zelf vraag ik wat de mensen graag zouden hebben, en als het antwoord ‘verras me’ is, dan geef ik er altijd wel een duurzame draai aan of koop ik iets waarvan ik weet dat de ontvanger er blij mee zal zijn. Zo scoor ik bij m’n schoonmoeder altijd met een mooi blik vol theetjes en is m’n meter gegarandeerd blij met een spannende thriller.
    Ik wist trouwens niet dat Brandt een Utrechts merk is! Wij gaan in maart nog eens naar die toffe stad, ik zal tegen dan eens wat verkooppunten opsnorren. 😉
    Jessica J. onlangs geplaatst..Review • Lush Abombinaball Bath BombMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge