web analytics

HUNG OVER

Pff een kater, verschrikkelijk wakker worden en je toch maar weer voornemen om nooit meer zo veel te drinken. Maar waarom voelen we ons zo slecht na een nacht drinken? `
 
Alcohol heeft een vocht afdrijvende werking, het zorgt er voor dat de nieren harder werken en je vaker naar de wc moet. Daardoor verliezen ook de hersenen een gedeelte van hun vocht waardoor ze sneller tegen de schedel botsen. Het cerebraal vocht zorgt namelijk voor schokdemping, als deze functie wegvalt kan je hoofdpijn krijgen. Dit vochtverlies veroorzaakt ook die droge mond en nadorst! In samenwerking met chemische stoffen in alcohol en luide muziek veroorzaakt dat ook nog een barstende hoofdpijn de dag nadien. Door de afbraak van alcohol in de lever (productie van Aceetaldehyde) krijg je dat misselijke gevoel. Ook het maagslijmvlies wordt aangetast door alcohol, waardoor je last kan hebben van het zuur.
 
Te laat, wat nu?
Als je thuiskomt kan je best een paar glazen water drinken om je vochtgehalte weer op pijl te krijgen. Dat kan er voor zorgen dat je geen last meer hebt van hoofdpijn de volgende dag. Ook het eten van iets zout kan helpen, zout houdt namelijk het vocht vast. 
’s Morgens kan je best iets eten. Fruit en vruchtensappen schijnen het best te zijn.
 
Wat doe jij als je een kater hebt?

Gerelateerde Artikelen

review liquidflora make-up foundation bronzer eyeshadow lipstick

REVIEW: LIQUIDFLORA MAKE-UP

IN THE FUTURE

Één reactie op “HUNG OVER”

Geef een reactie

CommentLuv badge