web analytics

HOW TO WASH YOUR HAIR WITH A SHAMPOO BAR

Shampooblokken zijn speciaal gemaakt om het haar schoon en gezond te krijgen. In commerciële shampoo zit namelijk meestal SLS of SLES, deze strippen je haar van alle natuurlijke vetten waardoor het uitdroogt en irriteren de hoofdhuid (zie hier). Daardoor heb je eigenlijk altijd een conditionor nodig. Maar het is nogal belachelijk om eerst alle oliën uit je haar te strippen om ze dan opnieuw toe te voegen.
Wanneer je voor het eerst een shampoobar gebruikt, is het aangewezen om er zeker twee weken aan te wennen. Je haar (voornamelijk je hoofdhuid) is het namelijk niet gewoon. Na 2 weken zal je duidelijk het verschil merken! Maar het kan dat je eerst last hebt van vettig of droog haar. Niet opgeven dus! Geef je huid/haar tijd om aan te passen.

Wrijf met het blok over je natte haar. Er komt genoeg schuim vrij, masseer dit in over je hele hoofd. Goed uitspoelen. (Het is normaal dat je haar stroef aanvoelt)
Aangezien we in België ‘last’ hebben van hard water, is het aangewezen om na het wassen gebruik te maken van een azijnspoeling. Die zorgt er voor dat de natuurlijke pH-waarde van de huid terug hersteld wordt en de laatste zeepresten opgelost worden. (Zeep heeft namelijk een andere pH dan de huid.)
Maak daarvoor in een lege fles een mengeling van 1/5 azijn (gewone azijn of ciderazijn, eigen keuze) en vul de rest van de fles met water terwijl je onder de douche staat. Goed schudden en dan op je gewassen haar aanbrengen. Na goed uitspoelen voel je dat je haar zacht en glanzend is.
De geur lijkt nog aanwezig te zijn als je haar nat is, maar verdwijnt van zodra je haar droog is. 
Indien je echt geen azijn in je haar wil, kan je dit vervangen door citroensap. 1/2 citroensap en 1/2 water. Werkt even goed.

Gerelateerde Artikelen

ECOLOGICAL LIVING

Geef een reactie

CommentLuv badge