web analytics

HOW TO BECOME A NATURAL BEAUTY

Echt enkel natuurlijke producten gebruiken doe je niet van de ene dag op de andere. Het is een heuse zoektocht om producten te vinden die aan je behoeften voldoen en daarbij de behoeften van volgende generaties niet in het gedrang brengen. Hier vind je enkele tips om de overstap naar natuurlijke cosmetica te maken.
 
Bekijk eens welke producten je op een dag allemaal gebruikt:
Gezichtsscrub, lichaamsscrub, serum, deodorant, haarspray, bodylotion, shampoo, conditioner, … Heb je deze wel allemaal nodig? Indien ja, kan je ze vervangen door een natuurlijk alternatief? 
Voor de meeste producten is er echt een gemakkelijke vervanger. Als scrub kan je bijvoorbeeld zout met olie gebruiken (zie hier). En waarom gebruik je geen azijn als conditioner? Of pure shea boter als bodylotion? Je hoeft daarom geen tijd te steden in DIY’s, ook in de winkel is er natuurlijke dagcrème, deodorant en shampoo te vinden.
 
 
Stap eens binnen in een natuurwinkel of biowinkel en bekijk het aanbod. Je zal versteld staan hoe groot hun verzorgingsassortiment is. 
 
Gebruik ook niet te veel. Hoe meer je gebruikt, hoe meer je denkt nodig te hebben. Moet je echt elke dag mascara, eye liner, foundation, lipgloss, blush en oogschaduw op je gezicht hebben? 
 
Leer meer over ingrediënten en schadelijke stoffen:
Om over te schakelen op natuurlijke verzorgingsproducten, heb je ook wel een beetje kennis nodig. Hoe weet je anders wat je op je lichaam smeert? Bekijk de ingrediënten van verschillende producten eens. Welke zou je liever vermijden in de toekomst?
 
 
Laat je niet misleiden door het woord ‘natuurlijk’ op de verpakking:
Daarom is het toch belangrijk om de ingrediëntenlijst te bekijken. Er bestaan namelijk geen regels over het gebruik van dat soort woorden. Ook niet natuurlijke merken gebruiken het vaak. Er is namelijk meer en meer vraag naar.
 
Zoek naar de keurmerken:
De gecertificeerde keurmerken geven je snel een idee van hoe natuurlijk je cosmetica is. Zie je een van onderstaande labels, dan kan je gerust zijn.
 
(Proefdiervrije Cosmetica gaat niet over natuurlijke cosmetica, maar over het testen op dieren.)
 
Maar 100 procent natuurlijke producten gebruiken doe je niet even snel van de ene dag op de andere. Het is moeilijk om overal een goed alternatief voor te vinden. Geef jezelf dus tijd om dingen op te zoeken op het internet en alles te leren kennen. 
Indien je wil overstappen op groene producten, doe dat dan vooral voor jezelf en voor de dingen waar jij in gelooft! 

Gerelateerde Artikelen

how to beat dry skin

HOW TO BEAT DRY SKIN

Geef een reactie

CommentLuv badge