web analytics

HOW TO BECOME A DIY QUEEN: 7 NATURAL INGREDIENTS

Dat DIY zeg maar echt mijn ding is, is je misschien al opgevallen. Lippenbalsems, crèmes, zepen en scrubs zijn hier thuis allemaal zelfgemaakt. Daarbij gebruik ik vaak enkele ingrediënten die voor mij perfect werken. Die ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Wil jij ook vaker aan de slag met DIY verzorgingsproducten? Dan kan het handig zijn om deze 7 ingrediënten in huis te hebben.

/

/

/

 • Shea boter:

Shea boter of karité boter is een van mijn vaakst gebruikte ingrediënten. Ik zie de dames bij Spinnrad altijd raar opkijken wanneer ik weer een halve kilo van dit ingrediënt ga halen. Hier lees je meer informatie over shea boter. Deze boter is hard bij kamertemperatuur, maar smelt op de huid en is heerlijk vochtinbrengend.

Shea boter gebruik ik onder andere in: lippenbalsem, whipped shea butter en zeep.

 • Amandelolie:

Amandelolie is een erg fijne olie voor de droge huid. Helaas zijn veel mensen allergisch aan noten en dus ook aan deze olie. Wanneer je daar niet toe behoord, is deze olie echt een fijn ingrediënt voor gebruik in verzorgingsproducten. Lees hier een oud artikeltje over amandel olie. Liever geen amandel olie? Gebruik dan olijfolie.

Ik gebruik zoete amandelolie altijd in lippenbalsem en lotion bars.

 • Bijenwas:

We hebben nu al een boter en een olie, tijd om een was toe te voegen! Bijenwas is niet vegan, maar wel 100% natuurlijk. Hier lees je meer info over dit ingrediënt. Ik gebruik bijenwas wanneer ik mijn product harder wil maken. Zo bijvoorbeeld in lippenbalsem en lotion bars.

 • Zout:

Zout is voor mij de ideale scrub. Samen met een olie zorgt zout voor enorm zachte benen. Veel mensen denken dat zout net uitdroogt, maar aangezien je het afspoelt, is dit niet het geval. Het zou kan wel eens prikken in kleine wondjes, maar ik heb sterk het gevoel dat die wondjes er net sneller door verdwijnen.

Ik gebruik zout in zoutzeep en scrubs.

/

/

 • Kokosolie:

Kokosolie is een fijne olie die stolt bij kamertemperatuur en vloeibaar wordt vanaf 26 graden. Deze olie zorgt voor bubbels in zeep en glans in je haar. Daarom gebruik ik deze olie graag in mijn producten. Daarnaast is hij ook niet duur en in verschillende winkels te verkrijgen.

 • Etherische olie:

Oke dit is misschien niet eerlijk, omdat je enorm veel verschillende etherische oliën kunt verkrijgen. Toch is dit echt een ‘must have’ DIY-ingrediënt. Verschillende etherische oliën hebben een verschillende werking. Er is voor ieder ‘kwaaltje’ wel een olie te verkrijgen. Zelf gebruik ik regelmatig Tea Tree en Rozemarijn in mijn producten.

 • Vitamine E:

Vitamine E is een natuurlijk bewaarmiddel en antioxidant. Een beetje van deze olie zorgt er voor dat je producten langer mee gaan en dat is erg handig. Er zijn twee versies: de vitamine E en Vitamine E Acetaat. Het acetaat is beter bestand tegen hitte en die gebruik ik dus liefst. Ik gebruik het acetaat altijd in lippenbalsem, whipped shea butter, scrubs en lotion bars.

/

Met deze 7 ingrediënten kan je al een hele hoop eenvoudige dingen maken. De moeilijkere dingen, zoals lotions en shampoo heb ik even buiten beschouwing gelaten.

/

Recept lippenbalsem:

2/6 bijenwas

1/6 shea boter

3/6 amandelolie

1% vitamine E acetaat

/

Recept Lotion bar:

3/6 Shea boter

1/6 Bijenwas

2/6 Kokosolie

1% Vitamine E acetaat

/
Recept zoutscrub:

Pot vullen met zout en daar amandelolie over gieten tot het een papje wordt

1% Vitamine E acetaat

/

Recept haarolie:

5/6 Kokosolie

1/6 amandelolie

1% Vitamine E Acetaat

Enkele druppels etherische olie. Kamille voor blond haar, rozemarijn voor brunettes.

/

Met deze 7 ingrediënten kan je dus gemakkelijk aan de slag. Welke ingrediënten hebben jouw voorkeur? En maak jij wel eens zelf verzorgingsproducten?

/

Gerelateerde Artikelen

diy after sun lotion

DIY AFTER SUN

diy bath melts_2

DIY: BATH MELTS

13 reacties op “HOW TO BECOME A DIY QUEEN: 7 NATURAL INGREDIENTS”

 1. Ik ben ook dol op het maken van creme’s, serum’s, scrub’s en maskers.
  Mijn favoriete ingredienten zijn jojoba-olie, havermout, honing en neroli- olie.
  Dankjewel weer voor deze leuke recepten….

 2. Ik ben gek op DIY, gisteren heb ik een oog make-up remover gemaakt met amandel olie en rozenwater. Echt heerlijk om natuurlijke producten te gebruiken en het voelt ook beter omdat ik echt weet wat er allemaal in zit. Ik ga je volgen want zie dat je vaker over DIY schrijft en veel goede tips en informatie geeft! Likeee

Geef een reactie

CommentLuv badge