web analytics

HOW TO BEAT DRY SKIN

We hebben allemaal wel eens last van een droge huid. Vooral nu het weer kouder wordt en de verwarming her en der aan gaat, kan je huid wat trekkerig aanvoelen of beginnen schilferen. Daar heb je zelf niet echt last van, maar leuk is het niet! Vandaag enkele tips om een droge huid te voorkomen en te bestrijden.

how to beat dry skin

(bron foto)

Water

Een echte binnenkopper, maar oh zo waar: voldoende water drinken houdt je gehydrateerd en dat zal je ook merken aan je huid. Zelf ben ik er best slecht in, maar ik probeer er aan te werken om het regelmatig drinken een gewoonte te maken.

Een droge huid kan ook veroorzaakt worden door droge lucht van de verwarming. Verhoog de vochtigheidsgraad van de lucht door er een bakje met water op te zetten. Met enkele druppels van een lekkere geurolie er in heb je meteen een fijn huisparfum.

Hitte

Uiteraard weet je al dat te lang douchen of badderen niet erg goed is voor je huid. Hou de sessies kort en gebruik niet te veel reinigende producten zoals zeep of douchegel. Milde producten doen hun werk ook erg goed!

how to beat dry skin

(bron foto)

Verzorging

Wanneer je last hebt van een droge huid, heb je meteen de neiging om een goede, vette crème te gebruiken. Die reflex is prima want zo verzorg je je huid, maar let goed op de ingrediënten. We zoeken echt verzorgende ingrediënten en geen uitdrogende. Vermijd alcohol en parfum en kies voor natuurlijke oliën en boters zoals sheaboter, cacaoboter en amandelolie.

Soms is het beter om je enkel ’s ochtends in te smeren met bodylotion en je huid ’s avonds met rust te laten. ’s Nachts herstelt je huid zich en een vette huid hoeft geen nieuwe talg (het smeermiddel van de huid) aan te maken. Geef je lichaam ook de tijd om zelf het ritme terug te vinden zonder te veel te smeren. Het lichaam is er op gericht zichzelf te herstellen!

Voorlopig doet mijn huid het nog goed, maar het is dan ook nog niet echt koud! Heb jij er ook altijd zo’n last van in de winter?

Gerelateerde Artikelen

Migrant-workers-sort-the--001

PLASTIC WASTE REDUCTION

Tap Water

WHY WOULD YOU BUY WATER?

4 reacties op “HOW TO BEAT DRY SKIN”

Geef een reactie

CommentLuv badge