web analytics

HOMEMADE BEAUTY

Wie me volgt op Instagram kon het gisteren al lezen, want ik mag eindelijk officieel de wereld insturen waar ik de voorbije maanden hard aan werkte: ik schreef een boek! Homemade Beauty wordt een boek vol DIY-goesting met meer dan 50 recepten voor natuurlijke verzorgingsproducten. Vandaag een sneak peek.

Zolea homemade beauty DIY boek

Het was maart toen ik een mailtje kreeg met als titel ‘Gesprek over boek?’ en ik stuiterde nog net niet van mijn stoel af. Ik heb sinds 2014 of zo een bestand in mijn Dropbox folder genaamd ‘boek’ en ik werkte er af en toe aan om al mijn DIY’s op te lijsten en uit te werken. Een echt boek schrijven stond dan ook al jaren hoog op mijn bucketlist en toen de mogelijkheid zich aanbood, heb ik die natuurlijk gegrepen!

Schermafbeelding 2018-11-30 om 09.10.18

De tekst schrijven ging vrij eenvoudig en tegen de zomer was ik daar zo goed als klaar mee. De uitgeverij was wel tevreden over mijn stijl van foto’s maken, dus deed ik dat ook zelf. De hele hete zomer lang stond ik foto’s te maken van ingrediënten en DIY’s.

Na het lezen, herlezen, aanpassen en duizend keer heen-en-weer mailen, is het boek nu in druk. Ik heb het nog niet zelf in handen gehad, maar hoop dat dat niet zo lang meer zal duren!

Instamonth july 2018 zolea

En dan is het eindelijk zover! De brochure met nieuwe uitgaven is verzonden en dus mag ik eindelijk ook aan jullie vertellen waar ik zo lang aan bezig was. Homemade Beauty komt begin januari uit en zal €22,50 kosten. Het boek bevat net geen 200 pagina’s vol uitleg rond ingrediënten, de werking van huid en haar en natuurlijk een hele hoop DIY’s. Waar en hoe, dat vertel ik jullie binnenkort!

Schermafbeelding 2018-11-26 om 12.50.03

Een aantal DIY’s kennen jullie al van deze blog, maar er zijn natuurlijk ook een hoop nieuwe recepten in het boek te vinden, zoals shampoo, conditioner, dagcrème, vitamine C-serum en nog veel meer. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties, want het is natuurlijk wel een beetje mijn baby. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zullen zijn!

Gerelateerde Artikelen

20120228_7982

SHAMPOO FREE – WEEK 2

A-man-with-a-hangover-001

HUNG OVER

20120810_1138

WHAT I USE IN THE SHOWER

14 reacties op “HOMEMADE BEAUTY”

  1. Proficiat met je boekaandacht in Knack Weekend van 16 januari! Zo ontdekte ik je boek en morgen rij ik er om naar de winkel! Ben zo benieuwd…

  2. Ohhhhh wat gaaf! Door jou ben ik ooit geïnspireerd geraakt om meer beauty-dingen zelf te DIY’en, wat nu resulteert in cold process zeep die ik verkoop op Etsy en lokale marktjes. Jouw boek gaat zeker op mijn wishlist, wanneer krijgen we een sneak peak met de inhoudsopgave en een paar inspirerende pagina’s? :D

Geef een reactie

CommentLuv badge