web analytics

HOE VERZORG JE JE LIPPEN?

Het is weer herfst. Gure wind, regen, koude en de droogte door de verwarming kunnen ervoor zorgen dat je lippen droog, schraal en pijnlijk worden. Met de kouder wordende temperaturen hebben je lippen net iets meer verzorging nodig. Of geloof jij net dat je lippen dat wel aankunnen? Is lippenbalsem wel zo noodzakelijk als we soms denken?

/

/

Waarom je lippen extra verzorgen?

/

Lippen bevatten minder huidlagen dan de rest van je huid. In de huidlagen van je lippen zitten ook geen talgkliertjes die je huid soepel houden door vet te produceren. Daarom drogen je lippen sneller uit dan de rest van je lichaam.

 

Je lippen hebben dus net iets meer aandacht nodig, aangezien ze niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Wanneer je genoeg water drinkt en gevarieerd eet, kom je al een heel eind!

/

/

Hoe verzorgen?

Je hoeft heus niet elk uur van de dag een dikke laag lippenbalsem op je lippen te hebben. Naar mijns inziens kan je je lippen best zo veel mogelijk met rust laten. Zorg er voor dat je elke dag genoeg water drinkt en dat je gevarieerd eet. Op die manier hebben je lippen al de juiste verzorging van binnen uit. Wanneer je door droogte of koude toch last krijgt van schrale lippen, kan je ze met een lippenbalsem beschermen.

/

Wanneer je door wind, regen en koude moet, kan je een afsluitend laagje over je lippen leggen. Op die manier zijn je lippen beschermd tegen wind en koudere temperaturen. Dat kan je doen door een lippenbalsem met bijenwas te gebruiken. Veel mensen zweren bij Vaseline, maar dit gebruik ik zelf niet graag (zie hier).

/

Wanneer je binnen bent, hebben je lippen dat laagje niet nodig. Als je ze toch wat extra wil voeden, kan je gebruik maken van een lippenbalsem op basis van shea boter. Deze boter trekt snel in je lippen en zorgt er voor dat de celdeling gestimuleerd wordt. Op die manier gaan velletjes en wondjes sneller genezen.

/

Heb je lippenbalsem nodig?

/

Sommige mensen zweren erbij, anderen gebruiken nooit een lippenbalsem. Zelf kies ik er voor om af en toe mijn lippen in te smeren met een natuurlijke (zelfgemaakte) lippenbalsem. Op die manier raken mijn lippen niet ‘verslaafd’ aan de verzorging elke dag, maar krijgen ze toch af en toe wat extra verzorging.

 /

Gebruik jij een lippenbalsem? Geloof je dat je lippen hier verslaafd aan raken?

/

Gerelateerde Artikelen

huidtype

WHAT’S YOUR SKINTYPE?

18 reacties op “HOE VERZORG JE JE LIPPEN?”

 1. Gebruik meestal wel 1 keer per dag een lippenbalsem…Vaak voordat ik een lippenstift op doe. Maar heb niet het idee dat mijn lippen er verslaafd aan zijn. Kan rustig een keer een dag zonder. Net als mijn dagcrème overigens, die laat ik ook wel eens achterwege en dat gaat echt prima!
  Emma onlangs geplaatst..Ellis Faas Mascara E401My Profile

 2. Goeie tips! Volgens mij kun je theoretisch aan alles verslaafd raken ;-) Zelf verzorg ik mijn lippen het liefst met de lippenbalsems van crazy rumors. Die zijn 100% natuurlijk en die hydrateren mijn lippen goed en maken ze zacht en soepel en hebben nog een lekker geurtje ook.

 3. Top tips, ik moet weer meer gaan drinken! Bedankt lady, hierdoor ben ik weer even op de hoogte van mijn vochtgehalte. :”’) Ik dronk eerst veel water, maar nu ook niet meer. Even weer gaan oppakken, thanks a lot. :) Ik heb trouwens altijd schrale lippen, afschuwelijk. Hoe komt het? Door mijn lichtelijke verslaving aan Rosebud Salve, hierdoor heb ik een allergie opgebouwd – als het goed is – waardoor ik nu allergisch ben voor vele ingrediënten in lipproducten, ontzettend pijnlijk. Ik kan dus nergens tegen, dus gebruik ik de Nivea Creme als lippenbalsem. :”)
  Cynthiiaa onlangs geplaatst..FOTD: Green light.My Profile

 4. Ik gebruik lipbalsem, maar selectief. En het liefst zo natuurlijk mogelijk. Ik denk dat ik mijn lippen een keer per dag insmeer. Vaker als het kouder weer wordt haha. Maar je hebt gelijk, als je voldoende drinkt en gezond eet dan zijn je lippen minder snel droog.
  Madelon onlangs geplaatst..Vroege EierenMy Profile

 5. Ik gebruik eigenlijk nooit lippenbalsem. Als mijn lippen wat droger worden, wacht ik meestal gewoon tot het weer over is. De post waar je naar linkt over de DIY: lip balm is tof! Is er ook een manier om dit te maken zonder bijenwas? Ik wil liever geen dierlijke producten meer gebruiken dus ook geen bijenwas. Zou ik dit dan gewoon weg kunnen laten of kan een ander natuurlijk product de bijenwas vervangen?
  Iris onlangs geplaatst..Natuurlijke & dierproefvrije producten: Shampoo en conditionerMy Profile

  1. Goede vraag! Je moet sowieso een harder vet gebruiken, anders gaat de lippenbalsem al bij een temperatuur van 20 graden of minder smelten. Je kan bijenwas vervangen door cacaoboter (iets zachter) of carnaubawas (even hard als bijenwas). Hopelijk helpt dit !

   1. Hoi Reza, dat kan inderdaad. Wel moet je er voor zorgen dat je kleurstof op oliebasis gebruikt. Wanneer je kleurstof op waterbasis gebruikt zal deze niet mengen met de olie.

 6. Dit vind ik altijd zo lastig! Ik smeer wel, maar ik ben niet verslaafd en ik moet elke dag 1 uur heen en 1 uur terug van school fietsen dus dan denk ik dat het wel goed is :)

 7. Interessant artikel! Zelf bijt ik op mijn lippen en maak ze dus eigenlijk zelf altijd stuk… Bad habit. De lippenbalsem van shea boter ga ik in huis halen, misschien dat het helpt tegen die zelfveroorzaakte wondjes. Ik geloof namelijk ook dat je lippen verslaafd kunnen raken aan lippenbalsem en gebruik het daarom niet of heel soms.
  Anne onlangs geplaatst..Wednesday Wishlist: Personal LibraryMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge