web analytics

HOE VERZORG JE EEN ONZUIVERE HUID OP EEN NATUURLIJKE MANIER?

Het voorbije weekend stond ik Konjac sponsjes te verkopen op de Goed Gevoel Ladies Fair in Gent. Na mijn uitleg zo’n 20 keer te geven stond ik best wel versteld van hoe weinig we weten van onze huid, terwijl we er soms wel zo’n 10 verschillende producten voor gebruiken! Vandaag geef ik wat tips voor wie – net als ik – vaak last heeft van een onzuivere huid.

hoe verzorg je een onzuivere huid op een natuurlijke manier

Af en toe denk ik wel eens: hoe minder je gebruikt, hoe beter. Veel verzorgingsproducten zijn niet zo verzorgend als ze doen uitschijnen en hoe meer je gebruikt, hoe groter de kans op irritatie. Zelf hou ik 3 stappen aan: reinigen, exfoliëren en verzorgen.

(bron foto)

Wanneer ik reiniging zeg, denken veel mensen aan een goed schuimende wasgel zodat je alle vuil zeker weg boent. Daar ben ik niet zo’n voorstander van. Zeker wanneer je een gemengde of vette huid hebt, gaan die uitdrogende producten er net voor zorgen dat je huid meer talg aan maakt. Het omgekeerde van wat we willen dus! Ik verwijder mijn make-up met een pure olie (een mix van castorolie en jojobaolie) en een nat doekje (soort van oil cleansing method). Daarna gebruik ik (af en toe) de Konjac spons en ik eindig met een toner (toverhazelaar). Dat is mijn reinigingsroutine en die heeft me heel erg geholpen om mijn huid te kalmeren en om onzuiverheden te verminderen!

(bron foto)

Exfoliëren kan je op twee manieren doen: een fysische scrub en een chemische variant. Fysisch scrubben betekent dat je zelf dode huidcellen verwijdert door met iets over je huid te gaan. Dat kan een scrub zijn met korreltjes, een spons of iets dergelijks. Op die manier scrubben kan je huid irriteren omdat veel mensen te hard schuren over hun huid – “dan moet het wel beter werken” – wat leidt tot roodheid, droge plekken en onzuiverheden. Op een chemische manier exfoliëren wil zeggen dat je een zuur zijn werk laat doen. Er zijn verschillende soorten zuren op de markt zodat bij elk huidtype een exfoliant past. Ik werk sinds begin dit jaar met de Skin Perfecting 2% BHA Gel van Paula’s Choice, waar ik erg tevreden van ben.

(bron foto)

Als laatste willen we ook verzorgen. Ik vind het moeilijk om te zeggen wat nu precies een goede dagcrème of nachtcrème is, omdat iedere huid zo verschillend is. Ik hou wel bepaalde ‘regels’ aan: geen alcohol, geen parfum en geen irriterende bewaarmiddelen. Daarnaast kijk ik ook welke actieve stoffen in mijn dagcrème zitten. Ik zorg er altijd voor dat de ingrediëntenlijst zo kort mogelijk is, maar dat de stoffen ook echt iets doen voor je huid. Sheaboter, natuurlijke oliën en vitaminen zie ik graag op de lijst terug.

Moraal van het verhaal: verlies je niet te snel in verkoopspraatjes en ga niet na een week over op een ander product omdat je nog geen positief resultaat ziet. Je huid heeft baat bij goede ingrediënten en tijd om te vernieuwen. Als je je routine aanpast, geef de nieuwe producten dan een maand de tijd! (Natuurlijk mag je meteen stoppen met een product dat je huid irriteert of waar je slecht op reageert.) En boven al: gebruik je gezond verstand. Jij kent jouw huid nog steeds het beste, dus laat je niet te snel misleiden.

Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk was! In de loop van deze week toon ik je hoe mijn routine er nu precies uitziet en waarom ik telkens opnieuw voor bepaalde producten kies.

Ben jij wel tevreden van je gezichtsroutine? Geef gerust jouw aanvullingen!

Gerelateerde Artikelen

eco shoppen gent

ECO SHOPPEN IN GENT

8456157c74f4aa79071c3c2be8f5cb10

HAPPY B-DAY TO ME!

4 reacties op “HOE VERZORG JE EEN ONZUIVERE HUID OP EEN NATUURLIJKE MANIER?”

  1. Ik ben echt onder de indruk dat jij alleen maar natuurlijke producten gebruikt om je gezicht te reinigen! Ik heb een tijdje geprobeerd mijn make-up met olie te verwijderen en ik was iedere avond echt 15 minuten aan het boenen voordat alles weg was. Ik moet dus nog wat stappen nemen ;-)
    Simone onlangs geplaatst..5 beauty brands you need to know aboutMy Profile

  2. Ik ben eens op kokosnoot olie overgestapt om mijn gezicht mee te wassen, maar mijn poriën raakten er helemaal van verstopt en binnen een paar dagen stond ik vol puistjes! Zelfs wanneer ik het residue met een warme, natte doek weghaalde (tot ik het gevoel had dat er echt niets meer op mijn huid achter bleef), bleef ik er last van hebben!

Geef een reactie

CommentLuv badge