web analytics

HET WAT EN HOE VAN WELLNESSEN

Ik vind wellnessen heerlijk en af en toe heb ik echt nood aan een dagje ontspanning. Zeker nu de examens er zitten aan te komen, kan ik me niets beters bedenken dan een dagje rondhangen in verschillende sauna’s, stoombaden en andere relaxerende toestanden. Toch vind ik het moeilijk om te kiezen waar ik die ontspannende uurtjes zal doorbrengen. Het aanbod is zo groot en zo divers, hoe weet je nu waar je moet zijn?

wellness treatwell

(bron foto)

In Vlaanderen zijn er enorm veel wellness centra. Sommige instituten kent iedereen, maar er zijn ook enkele verborgen pareltjes te vinden. Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat de wellness niet te druk is, maar dat er wel een ruim aanbod is. Ook opgietsessies en scrubsessies vind ik geweldig! Eigenlijk heeft Belgie ook nood aan een site zoals Treatwell, waar je kan zoeken op je postcode om de centra in je buurt te vinden. Die bestaat blijkbaar al (hier), maar voorlopig is enkel Antwerpen opgenomen in het bestand. Ook deze site biedt een online overzicht, maar nog steeds zijn slechts enkele complexen in de lijst opgenomen. Toch handig, want je kan ook online meteen boeken bij deze sites!

(bron foto)

Een tijdje terug ging ik naar de wellness hier in de buurt (deze). Het was een doodgewone namiddag, maar het complex liep vol (naakte) mensen. Een beetje te druk eigenlijk en we kregen wel eens te horen dat we stiller moesten zijn. Tja, drie meisjes samen, wat wil je? Ook aan de scrubsessie konden we niet meer deelnemen omdat de ruimte reeds vol zat. Zo’n dingen vind ik dan jammer!

Waar ik zelf op let voor ik een wellness kies: de prijs (studententarief: yay!), wat er allemaal aanwezig is (slechts één sauna en een infrarood, hm nah), badkledij of geen kledij (mijn vriend wil bijvoorbeeld niet naar de wellness zonder badkledij, ik heb daar niet zo’n problemen mee), of je er iets kan eten en drinken en of het complex goed bereikbaar is. Die zaken vind ik allemaal vrij belangrijk, want zo’n dagje dient ontspannend te zijn, niet stresserend of teleurstellend!

Ga jij wel eens wellnessen? Hoe vind je het leukste complex in jouw buurt?

(spon)

Gerelateerde Artikelen

hairfollicle

WHAT IS HAIR?

5 reacties op “HET WAT EN HOE VAN WELLNESSEN”

  1. Beste Zoë,

    Een pareltje die je best eens kan bezoeken en zeker ook voor uw vriend, want bij ons is badkledij verplicht.
    Wellness Avenue in het Parkhotel te Kortrijk.
    facebook : wellness.avenue.parkhotel

Geef een reactie

CommentLuv badge