web analytics

HANDBAGAGE OP EEN LANGE VLUCHT

Binnen enkele dagen zijn we echt weg! Thailand wacht! Tijdens die 16 uur op het vliegtuig kan je je al eens vervelen. Bij deze een artikel met wat ik allemaal meeneem in mijn handbagage en enkele handige tips!

handbagage vliegtiug

Electronica:

 • Natuurlijk neem ik mijn camera mee, die zou ik liever niet gehavend uit mijn trekrugzak halen. De lader stop ik wel in mijn ruimbagage. Op de foto zie je enkel de beschermhoes van mijn camera. Een handige tip voor wanneer je liever geen grote lompe cameratas meezeult! Deze beschermende hoes is gemaakt van neopreen en kost €2 op eBay.
 • Mijn iPhone met muziek en oortjes. Ook de lader hou ik liever bij me (want die iPhones zijn zo snel plat).
 • En om de tijd een beetje sneller te doen gaan, neem ik ook mijn ereader mee. Er staan meer dan 30 boeken op, dus ik heb wel even wat te doen!

Eten:

 • Kauwgom helpt bij mij goed om mijn oren te klaren wanneer de druk in het vliegtuig verandert, daarom neem ik altijd kauwgom mee.
 • Droge koeken voor de kleine honger.
 • Eventueel iets zoet en iets hartig, je weet maar nooit. Ik moet nog even nadenken hoe ik dat ga doen!

Belangrijk:

Vliegtickets, paspoort, kopieën van alle belangrijke documenten (Tip: mail je kopiën steeds door naar jezelf en stop ook een kopie in de bagage van je reisgenoot, zo heb je altijd een back-up) en je creditcard.

handbagage vliegtuig

Beauty:

 • Desinfecterende gel is altijd handig om je handen even op te frissen tussendoor. Wanneer mijn handen schoon zijn, voel ik me meteen een stuk frisser.
 • Goudsbloemzalf als lippenbalsem en voor droge plekjes. Ook handig bij wondjes en zonnebrand.
 • Mini tandpasta en tandenborstel, niet alleen om even bij te poetsen tijdens onze tussenlanding in Helsinki, maar ook wel handig voor moest onze bagage niet gelijk met ons aankomen. Een tandenborstel kan je dan wel overal kopen, ik vind het toch fijn om hem bij te hebben. Met een hoesje blijft hij ook beschermd.
 • Getinte dagcrème, want mijn huid kan wel wat vocht, verzorging en camouflage gebruiken.
 • Een kleine tube zonnecrème voor wanneer we aankomen. Ook al is het dan 7 uur in de ochtend…
 • Vochtige doekjes, verfrissing gegarandeerd.
 • Een mini spuitbusje deodorant. Ik gebruik al jaren geen spuitbusdeo’s meer, maar Aromaco van Lush. Om eventuele geurtjes te verdoezelen besloot ik om deze keer toch zo’n mini’tje mee te nemen.
 • Haarrekkers en een handige borstel, spreekt voor zich!

handbagage vliegtuig

Handig:

 • Een slaapmasker en oordopjes om storende invloeden van buitenaf te blokkeren.
 • Een splitter: zo kunnen we samen dezelfde film bekijken of muziek beluisteren. Altijd handig en neemt ook helemaal geen plek in!
 • Om warm te blijven is het handig om een sjaal mee te nemen. Die kan je gebruiken als dekentje, om je hoofd binden als je haar vet wordt of oprollen als kussen.
 • Ik neem ook zo’n buidelzakje mee om je geld en paspoort in te bewaren onder je kleren. Deze kocht ik op eBay (linkje), maar je vindt ze ook bij Action heb ik vorige week gezien!
 • Een balpen, altijd handig om bij te hebben. Eventueel kan je ook een leuk puzzelboekje meenemen.
 • Brillen of lenzen, zowel je zonnebril als je bril op sterkte zijn handig in het vliegtuig en wanneer je aankomt op bestemming. Een zakspiegeltje is ook handig als je lenzen hebt.
 • Zakdoekjes tegen snotneusjes, traantjes of gemorste dingen. Een pakje zakdoeken is voor mij onmisbaar in mijn handbagage.
 • Een fles water kan je tegenwoordig niet zomaar meer meenemen op het vliegtuig. Mijn tip: breng een leeg flesje van een halve liter mee en vraag aan de stewardess of ze het voor jou wil vullen wanneer je instapt. Dit is helemaal geen probleem en zo vermijd je die dure flesjes in de luchthaven.
 • Een extra onderbroekje, want stel dat je bagage verloren raakt, dan heb je toch voor de volgende dag nog iets fris om aan te trekken. Daarna kan je waarschijnlijk wel kleding kopen of krijg je je bagage alsnog toegezonden. Geen paniek!
 • Neusspray tegen knallende hoofdpijn. Ik heb vaak last van hoofdpijn tijdens het vliegen omdat mijn neus en oren toe zitten. Neusspray heb je waarschijnlijk niet nodig in warme landen, maar ik neem hem toch mee in mijn handbagage.
 • Medicijnen (dafalgan, touristil, imodium, motilium), altijd handig om voorbereid te zijn!

Zo! Dat was mijn lijstje. Alles ligt hier al klaar in stapeltjes en zakjes om straks in mijn rugzak te verdwijnen. Wat denk jij, ben ik iets vergeten?

Gerelateerde Artikelen

Thailand Chiang Mai

THAILAND TRAVELS: CHIANG MAI

18 reacties op “HANDBAGAGE OP EEN LANGE VLUCHT”

 1. Erg handige lijst! Sommige tips zijn echt slim bedacht en kende ik nog niet, zoals die waterfles laten aanvullen op het vliegtuig. En die extra onderbroek is ook echt handig. Ik mis trouwens nog een buidelzakje, wat een handtas meeslepen vind ik ook vervelend. (Ik zal eens een kijkje nemen in de Action)

 2. Neuszalf helpt ook tegen een verstopte neus! Je doet er een klein beetje van in elk neusgat, en je slijmvlies wordt beschermd tegen de droge lucht van de airco. Daarna goed snuiten en even sprayen met fysiologisch water en nog eens snuiten. (Ik zeg het maar, het helpt voor mij, maar ik heb maar vluchten gedaan van maximum 3u :D ) Veel plezier!

 3. Mijn tip voor als je met z’n tweetjes met het vliegtuig gaat: wissel de helft van je kleren om met die van je reisgenoot. Als een van de twee koffers dan verloren gaat, heb je alvast allebei wat kleren :) Bij mij is dat nog nooit gebeurd, maar je weet maar nooit, het kan nog van pas komen.
  Hanne onlangs geplaatst..White NoiseMy Profile

 4. Haha jij neemt nogal wat mee! Toen ik naar Suriname ging, wilde ik zo weinig mogelijk meenemen. Dus bij mij mag de helft ook al geschrapt worden :) van dat flesje water doe ik ook wel altijd! ik vind het wel ongelooflijk spannend voor je!
  Jessi onlangs geplaatst..Over een enquêteMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge