web analytics

GROEN TANDEN POETSEN

Toen ik net geïnteresseerd raakte in natuurlijke verzorging zag ik door de bomen het bos niet meer. ALLES zou ik moeten aanpassen en dat leek heel wat, maar eigenlijk gaat het stukje bij beetje vanzelf. Eén van de moeilijkste zaken vond ik tandverzorging, omdat ik daar veel waarde aan hecht.

groen tanden poetsen

Een aantal jaar geleden (zes ondertussen!) viel ik nogal hard en daarbij sneuvelden vier tanden. Na een lange lijdensweg is alles ondertussen weer prima in orde, maar ik besef maar al te goed hoe belangrijk je tanden zijn. Daarom vond ik het ‘gevaarlijk’ om zomaar over te stappen op een natuurlijke tandpasta. Werken die wel even goed?

review himalaya neem pomegranate tandpasta

Toch bleef ik mijn twijfels hebben bij de reguliere tandpasta. Het overdreven frisse gevoel dat na 10 minuten verdwenen is, de SLS, schuurmiddelen en de andere chemische ingrediënten… Die komen uiteraard in je mond terecht en van daar is het niet meer ver tot je ze ook echt inslikt. Daarom ging ik op zoek naar alternatieven.

Himalya by Organique: Neem & Pomegranate Toothpaste

himalaya neem tandpasta

Echt ver zoeken, was het niet want bij Essenza (waar ik soms werk) hebben ze sinds kort het merk Himalaya. Daar had ik al veel goeds over gehoord en ik kon het dan ook niet laten om de Neem & Pomegranate tandpasta mee naar huis te nemen. De tandpasta is niet goedkoop (rond de €8), maar de tube is wel gigantisch en bevat 150 gram! Deze tandpasta is Ecocert gecertificeerd en dierproefvrij.

himalaya neem tandpasta

Eerlijk is eerlijk: ik hou wel van een muntsmaakje. Daarom was ik aangenaam verrast dat ook deze natuurlijke tandpasta mijn mond een fris gevoel geeft zonder overdreven te prikken (dat heb ik soms wel bij gewone tandpasta, zo fris dat het brandt als je het schuim te lang in je mond hebt). Ook over de werking ben ik erg tevreden: de tandpasta schuimt slechts heel licht, maar geeft mijn mond een schoon en fris gevoel voor een lange tijd. Tja, ik ben om!

Humble Brush

humble brush review

Nu ik toch bezig was, kon ik net zo goed mijn plastic tandenborstel vervangen voor een natuurlijk alternatief. Via SoloBioMooi ontdekte ik de Humble Brush en ik koos voor een roze kleurtje. De haartjes vind ik eigenlijk iets te zacht en de tandenborstel heeft ook echt wel wat een houterig smaakje, maar voor de rest is dit gewoon een tandenborstel zoals alle andere, maar dan beter voor mens en milieu!

Zo zie je maar dat zelfs de moeilijk te vervangen producten die je dagelijks gebruikt, ook te vervangen zijn. Ik ben voorlopig erg tevreden over mijn nieuwe manier van groen tanden poetsen en ben zeker van plan om ze alletwee opnieuw aan te kopen!

Gerelateerde Artikelen

8 reacties op “GROEN TANDEN POETSEN”

  1. Interessant zeg! Ik gebruik de reguliere tandpasta of die van Lush. Maar die van Lush geven mij helaas niet zo’n fris en schoon gevoel… Naar de Humble tandenborstels heb ik eens gekeken, maar was inderdaad abng dat de haartjes te zacht zouden zijn. Jammer zeg, want ik heb echt wel behoefte aan ‘ hard poetsen’ eigenlijk. Misschien maar eens proberen of het iets voor mij is.

  2. Nou Zoë, hoewel ik snap wat je bedoelt met de titel vind ik het toch de meest vieze blogtitel die ik in lange tijd heb gelezen, hahaha. Ik vind die houten tandenborstels er wel heel gaaf uit zien, maar de prijs vind ik van beide toch wel een beetje te hoog.

  3. Oh superfijn dat je hier een artikel over schrijft, ik heb ook al wat zitten opzoeken over biologische/natuurlijke/dierproefvrije tandpasta’s- en borstels. Is het de bedoeling dat je langer met een houten tandenborstel doet of moet je die na een tijdje ook vervangen? Die haartjes bv blijven, net zoals bij een plastic tandenborstel, toch ook niet voor eeuwig even recht en hard?

  4. Ik wissel af tussen de reguliere tandpasta en ééntje van Weleda. Die laatste geven niet echt een fris gevoel, en ik moet mezelf er toch nog van overtuigen dat natuurlijke tandpasta even goed werkt dan Colgate en co. Deze tandpasta van Organique ga ik dus zeker eens proberen!
    Elien onlangs geplaatst..To play with in VegasMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge