web analytics

GROEN LEVEN #3

In de rubriek Groen Leven geef ik je tips over hoe je de kleine dingen kunt omzetten in grote gebaren. Kleine veranderingen in je huishouden of levenswijze hebben namelijk een grote impact op het milieu. Tijd om die kleine groene dingen te zoeken en uit te voeren!

groen leven

Tasjes, zakjes, dozen en bokalen

groen leven

Verpakkingsloos winkelen is in België helaas nog niet erg eenvoudig, maar ook in de ‘gewone’ supermarkt kan je proberen je verpakking te minimaliseren. De eenvoudigste tip is om altijd zelf boodschappentassen mee te nemen naar de winkel. Fruit en groenten wegen hoeft niet in zo’n plastic zakje, je kunt ook je eigen nettasjes meenemen, zoals deze van Take5Nets of die van Re-Sack. Ook voor brood bestaan er zo’n zakken en vlees kan je zelfs in je eigen bakjes mee naar huis nemen!

Poetsen met bamboo

review hydrophil toothbrushes

Meer en meer mensen in mijn omgeving schakelen terug over van een elektrische naar een manuele tandenborstel. Ik poets al heel mijn leven manueel en ben sinds een paar jaar ook gestopt met het kopen van plastic tandenborstels. Tandenborstels van bamboo zijn namelijk een stuk beter voor het milieu! Deze van Hydrophil vind ik geweldig!

Up-up-upcycling!

DIY Upcycled gin bottle monkey47

Wanneer je probeert bewust om te gaan met afval en plastic, is het ook fijn om na te denken wat je met je afval kunt doen. Voor ik iets weggooi, vraag ik me altijd af of ik er niet iets mee kan maken. Lege verzorgingsproducten krijgen hier vaak een tweede thuis door er een ander product in te gieten. Maar ook glazen flessen, bokalen, kartonnen dozen en andere verpakkingen belanden hier niet zo snel in de vuilbak. Op Pinterest kom je enorm veel inspiratie tegen. Hou eens een tijdje de herbruikbare dingen uit je afval bij en ga dan op zoek naar een nieuwe bestemming.

Probeer jij ook een beetje bewust en duurzaam te leven?

Gerelateerde Artikelen

duurzame kerst groene tips

GROEN LEVEN #2 KERSTEDITIE

8 reacties op “GROEN LEVEN #3”

  1. Leuk artikel en leuke ontdekking jouw blog. Ik ben ook bezig met duurzamer te leven en probeer inderdaad zo verpakkingvrij mogelijk te leven. Het is jammer genoeg niet altijd evident maar upcycling doe ik ook. Superleuk om zo leuke flessen of geurkaarsen nog een nieuw leven te geven.
    Saar onlangs geplaatst..Q & AMy Profile

  2. Hoi Zolea,mooi dat je dit onderwerp aanstipt past natuurlijk ook bij jou site.Ja ik ben al een paar jaar bezig met zo duurzaam mogelijk leven.De net-tasje die je oppert zijn idd handig maar vind ze best aan de prijs.Je kunt heel makkelijk zelf zakjes maken voor brood,groenten en fruit.Ik gebruik dun katoen hiervoor wat je goed kunt wassen zo bespaar je veel onnodig plastic zakjes.succes en grtjes

Geef een reactie

CommentLuv badge