web analytics

GROEN LEVEN #1

In de nieuwe rubriek Groen Leven geef ik je tips over hoe je de kleine dingen kunt omzetten in grote gebaren. Kleine veranderingen in je huishouden of levenswijze hebben namelijk een grote impact op het milieu. Tijd om die kleine groene dingen te zoeken en uit te voeren!

groen leven

Tip 1: Natuurlijk schoonmaken:

groen leven tips duurzaam

Na het schoonmaken voel ik me altijd een beetje vies. Alsof de chemicaliën zich vermengd hebben met het vuil en ik maar beter zo snel mogelijk een douche kan nemen. Gelukkig bestaan er ook veel natuurlijke alternatieven voor schoonmaken! Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk aan de slag met natuurazijn en wassoda. Die heb je vast zo al in huis! Voor meer tips kan je dit oude artikel over natuurlijk schoonmaken eens bekijken. Waneer je niet zo van het DIY’en bent, kan je ook gewoon kiezen voor natuurlijke merken zoals Ecover, Method en Green Soap.

Tip 2: Droogmolen vs droogkast:

groen leven tips duurzaam

We verbruiken allemaal veel te veel energie, dus eens een bepaald toestel niet gebruiken kan al veel schelen. In de lente en zomer is het heerlijk om je wasgoed buiten te laten drogen. Dan ruikt het niet alleen lekker, je bespaart er ook een hoop energie mee. Een waspaal is dan super handig, zeker als je weet dat Brabantia voor elke verkochte droogmolen een boom plant. In de winter kan je dan weer een droogrekje gebruiken om je was aan de lucht te laten drogen.

Tip 3: Biokatoen:

groen leven tips duurzaam

Katoen is één van de grootste waterverbruikers! Een jeans is bijvoorbeeld helemaal niet milieuvriendelijk (lees dit artikel over jeans maar eens na). Wist je dat heel veel reguliere winkels ook kledij uit biokatoen verkopen? C&A is koploper op dat vlak, maar ook H&M verkoopt biokatoen (Concious collectie) en Zara heeft ook enkele biokatoenen stuks in het gamma. Nog groener is natuurlijk om je kledij te kopen in duurzame winkels, zoals Miss Green of Supergoods.

Dat waren mijn drie groene tips voor deze week! Verwacht je binnenkort maar aan de tweede editie met nog meer kleine tips met grote impact.

Gerelateerde Artikelen

duurzame baby geboorte zwanger

EEN DUURZAME BABY

6 reacties op “GROEN LEVEN #1”

  1. Super leuk dat je dit soort artikelen gaat schrijven. Ik ben hier de laatste tijd namelijk heel erg bewust mee bezig. Alle drie de punten die jij aanhaalt, behoren al tot punten waar ik aan werk. Ik koop voortaan alleen nog maar natuurlijke schoonmaakmiddelen, we hebben geen droger (mijn vriend wil het wel, maar van mij hoeft het niet!) en ik ga aankomend jaar een challenge aan om alleen nog maar eerlijke kleding te kopen. Het lijkt wel of ik de challenge nu al ben aangegaan want ik koop ineens niets meer wat geen bio katoen is, haha.
    Sara | MevrouwMiauw onlangs geplaatst..Vlinder’s Dagboek | Fotomodel spelenMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge