web analytics

GIRLS NIGHT: DIY BEAUTY AVOND

Het is vrijdag en dat is de ideale avond voor een echte girlsnight: glaasjes cava, maskertjes en een leuke film kunnen dan niet ontbreken. Soms is het ook wel eens leuk om een echte beautyavond te organiseren! Om het een beetje origineel te houden, kan je samen zelf de verzorgingsproducten voor de avond maken. Piece of cake!

Girls Night Mood

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Westwing.

DIY voetbadjes bruisbal:

Begin de avond met een heerlijke cocktail (je vindt enkele prima recepten in de Girls Night In Guide) en een ontspannend voetenbadje. Maak enkele kleine bruisballen die extra relaxerend en verzorgend werken.

Benodigdheden:

  • Natriumbicarbonaat (baking powder in de supermarkt)
  • Citroenzuur (bij de apotheek)
  • Kokosolie (supermarkt)
  • Etherische olie van pepermunt (natuurwinkel)

Voor ongeveer 7 bath melts neem je 8 eetlepels natriumbicarbonaat en 4 lepels citroenzuur. Meng deze in een kom tot alle klontertjes er uit zijn. Warm je kokosolie op (au bain marie of in de microgolf oven) en voeg een aantal lepels toe aan het mengsel en roer goed. Voeg 10 druppels pepermuntolie toe. Het mengsel moet gemakkelijk te kneden zijn zodat je er ballen van kunt rollen. Laat ze even in de koelkast opstijven en gooi er dan eentje in je voetbad!

diy girls night in

DIY Body scrub:

Om je handen, voeten of volledige lichaam een stevige oppepper te geven, kan je een heerlijke lichaamsscrub maken. Poepsimpel en erg effectief!

Benodigdheden:

  • Zout of suiker
  • Olie (amandelolie, tarwekiemolie of maïsolie werken prima)
  • Eventueel een geurolie

Vul een pot tot ¾ met suiker of zout. Voeg hier olie aan toe tot je een fijne consistentie bekomt. Je kan er nog enkele druppels geurolie aan toevoegen, maar dat hoeft niet per se. Je kan deze scrub meteen gaan gebruiken!

DIY gezichtsmasker:

Als laatste stap is het superleuk om met zijn allen gezichtsmaskertjes te maken en deze te laten inwerken tijdens een leuke film. Dat is helemaal niet zo moeilijk als je misschien dacht!

Benodigdheden:

  • Een eetlepel klei (natuurwinkel. Vette huid: groene klei, normale/droge huid: witte klei)
  • Water of honing of olie of yoghurt

Meng een eetlepel klei met een vloeibaar ingrediënt. Water en yoghurt zijn geschikt voor alle huidtypen. Olie is super voor de droge huid en honing is erg fijn voor de vette huid. Smeer het masker in een dikke laag op je gezicht en hals en laat het zo’n 20 minuten zijn werk doen. Afspoelen met lauw water en ontdek je heerlijk zachte huid.

diy girls night

Met deze recepten kom je al een heel eind voor een leuke Girls Night, maar op de site van Westwing vind je nog een hoop leuke tips and tricks.

Geniet er van!

Gerelateerde Artikelen

diy mid century concrete plant stand wood planter papier mache

DIY TIPS & TRICKS

4 reacties op “GIRLS NIGHT: DIY BEAUTY AVOND”

Geef een reactie

CommentLuv badge