web analytics

GEEF OM HAAR 2012

Vorig jaar doneerde ik mijn haar aan ‘Geef om Haar’, een actie van Pantene om vrouwen met kanker te steunen die het ook financieel moeilijker hebben. Wanneer je je lokken doneert aan Geef om Haar, worden deze gebruikt om pruiken te maken voor vrouwen met kanker die een chemokuur ondergingen en daardoor hun haren verloren. Het haar dat je afknipt (of laat afknippen), moet minstens 20 cm in lengte zijn. Het mag wel gekleurd zijn maar niet beschadigd.
 
Om een pruik met echt haar te maken, worden tussen de 5 en 8 afgeknipte staarten gebruikt. Er zijn dus veel staarten nodig om pruiken te maken, en alle hulp is dan ook meer dan welkom.
 
Hoe doneer je je haar?
 
Tijdens de actiemaanden van Geef om Haar kan je naar een deelnemende kapper in je buurt gaan. Zij knippen je haar dan af en sturen het op. Je krijgt er een gratis kapperbeurt bovenop!
Ook buiten die maanden kan je je haar doneren. Via www.zininmeer.be kan je een enveloppe aanvragen om je afgeknipte staart in te stoppen en op te sturen.
 
Hier zie je een foto van mijn eigen haar, een jaar geleden. Voor en na:
 
 
Mijn haar was achteraf nog zo lang als dat korte plukje in mijn nek. Het ging niet eens allemaal in een staartje! Ik ben nog altijd heel blij dat ik het gedaan heb. Het was tijd voor verandering, aangezien ik mijn haar al erg lang op dezelfde manier had. Zo steun je een goed doel en heb je er zelf ook nog iets aan. Nu is het al een stuk langer, het is maar haar, het groeit wel weer!


Zou jij je haar doneren aan een goed doel?

Gerelateerde Artikelen

Boat-sea-plastic-krichim

PLASTIC IN COSMETICS

8 reacties op “GEEF OM HAAR 2012”

  1. Ik heb 2 jaar geleden mijn staart ook laten afknippen voor Geef om Haar en dit jaar in september is er weer een actie in Antwerpen die laat ik het weer doen!

  2. Wat stoer dat je dit gedaan hebt =) Als ik ooit korter haar wil ga ik het zeker doneren, zonde anders toch? En je hebt de kans om iemand heel blij te maken, dus zeker weten.

  3. Aah dat is echt lief van je! Wat had je ook een super lange haren! Mijn haar is meestal dood en niet zo lang als het jouwe, dus het kan denk ik niet. Maar vind het heel tof dat je het gedaan hebt!

  4. Hee goed, wat fijn :) Als ik mijn haar ooit zo lang zou krijgen als het jouwe was, zou ik het zeker doen. Helaas heb ik nooit het geduld om zo lang te sparen (of als men haar dan eindelijk wel een keer lang is, zijn de punten meeeega gespleten en dan mag je niet doneren)

  5. Wauw, je verdient een lintje! Ik vind het zo goed dat mensen dit doen, zelf heb ik geverfd en vrijwel kapot geblondeerd haar, dus mijn blonde lokken zijn niet zo welkom. xD Maar als ik het ooit heel lang heb, en ik ga het afknippen, dan laat ik het doneren. Sowieso ziet ik andere mensen ook aan te sporen, als ze ineens van een vlecht tot hun kont naar een bob willen om het te laten doneren, je doet er toch niks mee. Echt een goed doel!

  6. ik heb zelf kort haar, anders had ik wel een keer gedoneerd (lang haar staat mij niet dus het zal er nooit van komen). een vriendin van me heeft wel een keer haar haar gedoneerd.

Geef een reactie

CommentLuv badge