web analytics

FIGHTING DRY WINTER SKIN

De winter is momenteel zowat op zijn hoogtepunt. Met temperaturen onder het vriespunt voel ik mijn huid gewoon uitdrogen wanneer ik buiten rondloop. In dit artikel vind je een aantal tips om je huid goed te beschermen en verzorgen tijdens de winter. Zo voorkom je die vervelende droge plekken en velletjes met gemak!

fighting dry winter skin

Tip 1: Don’t overdo it

Te veel smeren met olie en crèmepjes kan er voor zorgen dat je huid went aan al dat extra’s. Dat zorgt er net voor dat je huid nog droger aanvoelt. Rijkere producten gebruiken in de winter is wel een goed idee, maar je huid heeft geen nood aan én een serum én een olie én een crème per keer.

Tip 2: Drink it up

Vochtarm en vetarm zijn niet hetzelfde. Veel droge huidjes kunnen voorkomen worden door simpelweg genoeg water te drinken. In de winter kan je water grotendeels vervangen door thee. Deze tip hoor je zo vaak, maar is dan ook zooo belangrijk. Water is echt het hoofdingrediënt voor een mooie, gezonde huid.

fighting dry winter skin

Tip 3: Back to basics

Uiteraard wil je toch ook wat extra voeding voor je huid voorzien. Gebruik in dat geval een pure, natuurlijke olie. Jojobaolie is erg geschikt, aangezien deze snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Nog drogere huidjes kunnen kiezen voor amandelolie. Een dun laagje is genoeg!

En dan vooral: ga niet te veel scrubben, douche niet te heet / lang en lik niet te vaak aan je lippen. Deze tips zouden je al een heel stuk op weg moeten helpen om je droge winterhuid te overwinnen!

Gerelateerde Artikelen

TBY3_11

THE BIG YOU 3

aerosol

STOP SPRAYING

5 reacties op “FIGHTING DRY WINTER SKIN”

  1. Aangezien ik in de zomer totaal geen dagcrème smeer, omdat mijn huid het dan gewoon niet nodig heeft, heb ik nu veel minder crème op mijn gezicht nodig tegen een droge huid. Heel raar! Vroeger droogde mijn huid enorm uit en kon ik zoveel smeren als ik wilde, het veranderde niets. In de zomer was mijn gezicht dan weer super vettig… Nu is mijn huid lekker zacht met een minimale hoeveelheid dagcrème. Geen trekkerig gevoel, geen vette huid op ’t einde van de dag. Less is duidelijk more :) Ik moet wel écht meer water drinken…

Geef een reactie

CommentLuv badge