web analytics

FAVORITE (FREE!) PHOTO APPS

Due to popular demand (ah, who am I kidding, één iemand vroeg er naar), schrijf ik een artikeltje over mijn favoriete fotografie apps. Het leukste aan mijn telefoon vind ik de camera. Ik ben sowieso graag bezig met fotografie en nu heb ik gewoon altijd een camera bij die ook nog eens in mijn broekzak past!

Alle apps in dit artikel zijn volledig gratis. Ik heb namelijk niet de behoefte om voor apps te betalen, wanneer ik weet dat er zo veel leuke gratis apps te verkrijgen zijn!

PS: Snapseed en Split Lens 2 bespreek ik niet, het zijn leuke apps, maar ik gebruik ze niet vaak en ze behoren dus niet tot mijn favorieten.

 

Pixlr-o-matic:

(iPhoneAndroid)

Pixlr-O-matic gebruik ik niet zo heel vaak, maar dat is een beetje onterecht! Deze app heeft namelijk een heel erg uitgebreid aanbod aan leuke filters. Dat niet alleen, je hebt ook een groot aantal overlays zoals bokeh, rain, burn, … (zonnestralen, lichtflitsjes, druppels en zo voort).

VSCO Cam:

(iPhoneAndroid (beta))

Mijn favoriete foto/filter app! Deze app heeft maar 10 verschillende filters (waarvan 3 zwart-wit), maar je kan er zo veel kanten mee uit. Elke filter kan je appart bewerken, intensiteit, kleur, belichting en zo voort. Mijn favoriete filters zijn T1 en M5!

Instaframe:

(iPhoneAndroid)

Met Instaframe maak je erg gemakkelijk leuke collage’s. Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden (zoals hartjes, bolletjes, …) en je kan gemakkelijk tot 9 foto’s kwijt in je collage. Handig!

Photosynth:

(iPhoneAndroid)

Photosynth is een app om panorama’s mee te maken. Ik gebruik hem dan ook niet zo heel vaak, maar vind het toch een fijne en gebruiksvriendelijke app! Deze staat er op voor ‘moest ik ooit eens een panorama willen maken’.

Osmo Leaker:

(iPhoneAndroid (betalend))

Heb je je ook wel eens afgevraagd hoe sommige Instagrammers zo’n leuk analoog effect geven aan een foto? Hallo Osmo Leaker! Deze app legt een filter over je foto waardoor het lijkt op een lichtlek bij analoge fotografie. Je hebt keuze uit verschillende soorten ‘lekken’ op verschillende plekken op je foto’s. Enige minpuntje vind ik dat je de intensiteit van je lek niet kan aanpassen.

Studio Design:

(iPhoneAndroid)

   

Deze app is echt superleuk! Het is dé hipster/i’m-a-graphic-designer app die je écht moet downloaden. Er zijn zo veel leuke overlays en mogelijkheden met deze app en de interface is ook gewoon heel erg handig. Je moet wel even een account aanmaken, maar geloof me, deze app is het waard.

BokehPic:

(iPhoneAndroid)

BokehPic is zoals de naam al doet vermoeden, een app met verschillende bokeh-effecten. Je vindt er bokehs is verschillende leuke vormen (hartjes, rondjes, vijfhoeken, vlinders, sterren, …) en die zijn er telkens in verschillende kleuren en composities. De musthave app als je houdt van bokeh!

MagicHour Lite:

(iPhoneAndroid)

MagicHour bestaad in twee versies: een betalende versie en de Lite versie die gratis is. De Lite versie bevat al enorm veel filters en je kan zelfs je eigen filter ontwikkelen! Je hebt ook veel opties om elke filter aan te passen aan je eigen wensen. Heel leuke app!

Labelbox:

(iPhoneAndroid)

Labelbox is een leuke app waarmee je digitale washi tape aan je foto’s kunt toevoegen. Er is niet veel keuze (zie screenshot), maar er zijn ook betalende labels te verkrijgen (als je daar geld voor over hebt).

Phonto:

(iPhoneAndroid)

Phonto is een leuke, handige app om tekst op je foto’s te zetten. Er zijn enorm veel verschillende lettertypes die je kunt gebruiken en de interface van de app is erg handig.

Instagram:

(iPhone Android)

Als laatste hebben we Instagram! Mijn favoriete app om foto’s te delen. De filters van Instagram zijn wel fijn, maar de mogelijkheden zijn niet zo heel erg uitgebreid. Daarom gebruik ik vaak een andere app om mijn foto’s te bewerken en zet ik ze dan op Instagram zonder een van de bijhorende filters te gebruiken. Je vindt me trouwens onder de gebruikersnaam zoe_zolea!

 

De apps die ik het vaakst gebruik zijn Instagram, VSCO Cam en Studio Design!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien! Welke apps gebruik jij om je foto’s in een leuk jasje te steken?

 

Gerelateerde Artikelen

20120219_7850

SHAMPOO FREE – WEEK 1

august favorites 2014

AUGUST FAVORITES 2014

21 reacties op “FAVORITE (FREE!) PHOTO APPS”

  1. VSCO is ook mijn lievelings! Je kan er trouwens wel extra filters bij downloaden, twee sets zijn gratis geloof ik maar voor de andere extra filters moet je wel betalen. De meeste apps die je hier bespreekt kende ik nog helemaal niet, leuke blogpost :D
    Iris onlangs geplaatst..Filmtips XIIMy Profile

  2. Jooo, jij hebt veel photo apps! Ze zien er wel heel fijn uit. Haha, je eerste zinnetje – geniaal. Blij voor jou dat je nu ook een iPhone hebt, het is een topding he?! Ik kan niet meer zonder in ieder geval. Instagram, ik dacht al, kan je niet vergeten natuurlijk. Mijn favo app, hihi. <3
    Frauke onlangs geplaatst..Hoe het zit.My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge