web analytics

FAIR WEAR: MAIUM RAIN COAT

De maartse buien en aprilse grillen zitten er aan te komen, en aangezien ik steeds met de fiets naar het werk ga, ging ik op zoek naar een fair trade, duurzaam geproduceerde regenjas. Maium contacteerde me zelf en zo had ik al snel mijn nieuwe regenjas gevonden! Dit Amsterdamse label produceert modieuze regenkledij uit gerecycleerd plastic die je kan omtoveren tot poncho voor op de fiets.

fair wear maium rain coat regenjas

Ik mocht van Maium een regenjas uitkiezen en was meteen overtuigd van de versie in Army Green (hoewel ik die roze of de nieuwe met stipjes ook heel erg leuk vond!). Hij belandde in mijn winkelmandje en twee dagen later stond de postbode ermee voor de deur.

fair wear maium rain coat regenjas

Een regenjas is meestal maar een regenjas, en hoewel deze ook gewoon hip is, heeft hij nog een paar extra voordelen. Je kan de zijkanten namelijk openritsen waardoor de jas in een poncho verandert voor op de fiets. Je vindt er ook gaten voor je handen terug, waardoor je de jas zo over je stuur kan hangen en je benen droog blijven. Geniaal!

Daarnaast is deze uniseks regenjas ook gewoon tot in de details afgewerkt. Je kan de jas sluiten met een lange rits of met drukknopen, de kap heeft een versteviging waardoor hij je ogen beschermt tegen de regen en je kan de mouwen versmallen door drukknopen. Hoewel de jas niet zwaar is, is hij wel uitgelijnd (dus geen koude plastic op je huid) en dus geschikt voor zowel zomer als winter.

fair wear maium rain coat regenjas

Maium maakt regenjassen van gerecycled plastic én ze worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in China. De jassen zien er bovendien ook tijdloos uit en zijn erg kwalitatief, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Door de lange snit en de grote kap beschermt de jas uiteraard perfect tegen de regen.

fair wear maium rain coat regenjas

De jassen van Maium zijn verkrijgbaar in vijf kleuren (wit – zwart – groen – blauw – roze), binnenkort komen daar nog eens vier kleuren bovenop (felblauw – oranje – polka dot – grijs)! Je kan ze shoppen op hun website en een jas kost je €135. Check de nieuwe kleuren nu al op hun Instagrampagina.

Wat denk jij? Een stuk stijlvoller dan zo’n regenpak, toch?

Gerelateerde Artikelen

slow fashion movement

A SLOW FASHION MOVEMENT

fair trade handbags

FAIR FASHION: BAGS

5 reacties op “FAIR WEAR: MAIUM RAIN COAT”

Geef een reactie

CommentLuv badge