web analytics

FAIR FASHION: BAGS

Al een hele tijd ben ik bezig met het langzaamaan verduurzamen van mijn garderobe. Minder kopen is daarin stap één, maar ook bewuster kopen is belangrijk. Toen ik onlangs op zoek ging naar een nieuwe tas, koos ik bewust voor Fair Trade. Ik wam een aantal fijne, ecologische merken tegen die ik graag met jullie deel!

fair trade handbags

Matt & Nat

Brandfield fair fashion bags matt & nat

Mijn laatste nieuwe aanwinst en meteen de reden van dit artikel: de Triplet bag (€95) van Matt & Nat. Matt & Nat staat voor Material & Nature en bestaat al sinds 1995. Het merk is helemaal vegan en maakt gebruik van onder andere gerecycleerd nylon, karton, rubber en kurk. Een prachtig merk met geweldige designs. Ik kreeg deze tas van Brandfield, dan weten jullie dat ook!

MYOMY

De eerste duurzame tas in mijn bezit, is de My Paper Bag (€189,95) van MYOMY. Dit merk produceert duurzaam design op een fair trade manier. Het leer wordt biologisch gelooid (zonder chemische middelen) en op ambachtelijke wijze in elkaar genaaid. Hoe langer je hem hebt, hoe mooier hij wordt! Op bovenstaande foto had ik de tas nog maar net en was hij nog best hard en stug. Nu is het leer lekker zacht geworden. Een tas die leeft!

FJÄLLRÄVEN

Fjällräven is op zich geen ecologisch merk, maar ze hebben wel een duurzame tas in het assortiment. De Special edition Re-Kånken is volledig gemaakt van gerecycled polyester afkomstig van plastic flessen, geverfd met SpinDye-technologie die de gebruikte hoeveelheden water, energie en chemicaliën drastisch vermindert. Lekker hip en toch duurzaam, dat is Re-Kånken (€89,95). Als je, net als ik, vaak fietst, is het handiger om een rugtas te hebben dan om met een handtas te zeulen natuurlijk.

Duurzaam is vaak ook letterlijk iets duurder, maar bij deze drie merken valt dat heel erg goed mee! Kwalitatief materiaal, fair geproduceerd, mooie designs en zonder schuldgevoel, daar gaan we voor!

Gerelateerde Artikelen

slow fashion movement

A SLOW FASHION MOVEMENT

7 reacties op “FAIR FASHION: BAGS”

  1. Leuke lijst Ik heb er nog eentje toe te voegen. Rusée is een luxueus en proper Belgisch merk dat off cuts van leder gebruikt om een mooie, luxueuze handtassen collectie te creëren. Deze collectie wordt gemaakt in Frankrijk. Te bewonderen op http://www.Rusee.be

  2. Leuk lijstje! Nog eentje die erbij kon: de tassen van Lies Mertens. Zij gebruikt een nieuw soort (gepatenteerd) biologisch gelooid leder dat wel beschermd is tegen vlekken. Hangt er natuurlijk vanaf wat je mooi vindt, maar ik ben fan! (En dat zeg ik niet alleen omdat zij één van mijn beste vriendinnen is hehe!)

Geef een reactie

CommentLuv badge