web analytics

EVERYTHING ABOUT COCONUT OIL

Kokosolie wordt tegenwoordig enorm gehyped, maar met een goede reden! Het is echt een geweldig product met meerdere toepassingen. Zo kan je kokosolie gebruiken om te koken, je boterham mee te smeren, je huid te hydrateren of je haar te revitaliseren (niet dat haar leeft).
 
Kokosolie is in ons klimaat meestal gestold, het smelt namelijk bij een temperatuur van 24-26 graden. Deze olie is zeer rijk aan verzadigde vetzuren waarvan het merendeel middellangeketen vetzuren zijn zoals laurinezuur (verhoogt daardoor je weerstand tegen allerlei bacteriën, schimmels en parasieten), myristinezuur (verhoogt het cholesterolgehalte, maar verlaagt de cholesterol-HDL-cholesterolratio. Deze ratio is een sterkere aanwijzer in het risico op hart- en vaatzieken dan alleen het totaal cholesterolgehalte) en palmitinezuur (wordt natuurlijk door de huid geproduceerd, maar neemt af wanneer we ouder worden. Zorgt er voor dat de huid makkelijker absorbeert). Wikipedia verteld ons het volgende: “Middellangeketen vetzuren worden gemakkelijk door de darmen geabsorbeerd. Eenmaal in het bloed gaan ze rechtstreeks naar de lever en worden daar net zo snel in energie omgezet als suikers. Bovendien worden MCT’s maar voor een klein deel opgeslagen als vet. Deze middellangeketen vetzuren worden iets gemakkelijker omgezet in onmiddellijk bruikbare energie dan andere vetten.

 

Ook voor de huid is kokosolie goed. Het bevat huideigen lipiden en wordt snel opgenomen door de huid en zorgt ervoor dat deze zacht aanvoelt (goed bij droge huid!). Kokosolie zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden. Het zou ook een jeukende huid verlichten, acné verminderen, poriën verkleinen, de zichtbaarheid van littekens en spataderen verminderen, en helpen tegen eczeem. Kokosolie heeft een SPF van ongeveer 6.


Het is aangetoond dat kokosolie het haar kan versterken. Deze olie kan tot diep in het haar doordringen en legt ook een beschermend laagje rond het haar zodat het beschermd wordt tegen beschadigingen. 


Bovendien is kokosolie echt niet duur. Voor 500 gram betaal je hier rond de 4 euro, zeker het proberen waard dus! Binnenkort maak ik een DIY met kokosolie.
(Bron en bron)

Gerelateerde Artikelen

all about mica

ALL ABOUT MICA

6 reacties op “EVERYTHING ABOUT COCONUT OIL”

 1. ik reageer even op je opmerking dat haar toch dood is, daar ben ik het niet mee eens, dan zou je huid ook dood zijn en dat is niet fijn. net als de cellen op je huid die afsterven naar gelang ze nar boven doorschuiven zo groeit de haar uit het haarzakje en sterven de haarcellen af, daarom zie je soms mensen met dood haar. omdat ze het niet goed verzorgen en slechte produkten gebruiken, als jij je haar goed verzorgt dan is het niet dood maar levend, anders zou je er echt niet uitzien

 2. Interessant hé! Ik gebruik het zelf af en toe om te koken, maar heb het gekocht als haarmasker. Dit vond ik wel fijn, maar doe het nu niet meer. Maar als je het voor je huid gebruikt; smeer je er een dun laagje op, of hoe moet je dat doen?

  1. Je kan het op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als lippenbalsem (kokosolie heeft ook nog eens een SPF van 6)! Je kan het inderdaad ook gewoon puur op je gezicht smeren, als bodylotion vind ik het meestal niet erg als het een beetje vet is. Maar op mijn gezicht toch liever niet ;) Maar misschien kan je het wel als nachtcreme proberen? Je krijgt er ook goed je make-up mee weg. Verder kan je er deodorant van maken (zie DIY). Haarmaskers met kokosolie zijn ook super ja! :D

  2. Bedankt voor je reactie! Dat van die SPF is wel super! Dus als je het bijvoorbeeld in je handen smelt, je gezicht ermee reinigen? Aangezien je het ook over acné hebt of krijg je dit effect ook door het dagelijks te gebruiken in je voeding?

  3. Dat kan je doen! Een beetje zoals de 'oil cleansing method'. Maar besef wel dat het niet zo'n “wondermiddel” is, het heeft wat tijd nodig om te werken. En elke huid is anders, voor sommigen doet het wel wonderen, voor anderen doet het niks. Voor je er aan begint zou ik eerst wat opzoekwerk doen! Ik weet niet of kokosolie in je dieet invloed heeft op acné, maar ik geloof niet dat het kwaad kan.

   (Ik heb even gegoogled: sommigen zeggen dat kokosolie de poriën kan verstoppen, het zou comedogeen zijn. Anderen zeggen dan weer dat kokosolie de beste olie voor je huid is. Haha best verwarrend zo!)

  4. Aah bedankt voor het opzoeken! Ja met de oil cleansing method was ik dus ook begonnen, maar weet niet of het wel zo goed is voor mijn huid. Dan houd ik het voorlopig maar bij bakken met kokosolie!

Geef een reactie

CommentLuv badge