web analytics

EVERYTHING ABOUT BEESWAX

Bijenwas wordt in veel van mijn DIY’s gebruikt. Dat komt voornamelijk omdat het er voor zorgt dat het product hard wordt. En dat wil je wel met een deodorant stick, lippenbalsem of zalf. Maar wat is bijenwas juist en is het goed voor je huid?
 
 
Bijenwas is een natuurlijke stof die bijen produceren voor het maken van hun raten. Deze raten worden een enkel keren hergebruikt door de bijen, maar dan willen ze nieuwe. De was wordt gesmolten en beschikbaar gesteld om te kopen. Bijenwas wordt gebruikt om kaarsen, boenwas en drop te maken. Ook wordt het vaak gebruikt in cosmetica. 
 
Bijenwas heeft namelijk verzorgende, vochtinbrengende, verzachtende en antibacteriële eigenschappen. Het legt een beschermlaagje om de huid, maar sluit deze niet af waardoor de huid nog kan ademen (niet zoals vaseline). Daardoor wordt de huid beschermd tegen wind en koude. Bijenwas is een huidverwante stof waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid en is erg rijk aan vitamine A. Bijenwas is een emulgator en bindmiddel in cosmetische producten. En dus erg geschikt in natuurlijke producten. Aangezien het een dierlijke product is, is het niet veganistisch. Daarvoor kan je beter carnaubawas gebruiken.
 
Opgelet: mensen met pollen allergie kunnen mogelijk allergisch reageren op bijenwas.

Gerelateerde Artikelen

aluin

ALL ABOUT ALUM

628x471

ALL ABOUT SHEA BUTTER

all about sunflower oil

ALL ABOUT SUNFLOWER OIL

Één reactie op “EVERYTHING ABOUT BEESWAX”

Geef een reactie

CommentLuv badge