web analytics

EEN HUIS GEKOCHT!

Na bijna een jaar zoeken kan ik het eindelijk zeggen: we hebben een huis gevonden, geboden en gekocht! Slapeloze nachten heb ik erdoor gehad, maar nu is het eindelijk rond en kunnen we beginnen dromen van de renovatie en hoe het er uiteindelijk komt uit te zien. Je leest het goed: er is nog heel wat werk aan voor we er in kunnen wonen, maar dat is ook wat we graag wouden. Op die manier kunnen we het huis echt eigen maken.

een huis gekocht!

Een huis kopen heeft altijd al op mijn “bucketlist” gestaan. Ik vind het heerlijk om na te denken over mijn ideale huis en wil graag leren hoe je zelf elektriciteit legt, vloeren uitbreekt en in het algemeen: renoveert. Zo’n klusproject is dan ook op mijn lijf geschreven! Het huis is vrij groot, maar er is sinds de jaren ’70 niks meer in vernieuwd (behalve het aansluiten van een vaatwas, haha).

1 huis, duizend plannen

Eerst en vooral willen we het huis meer open maken: een muurtje uitbreken in de keuken en de woonkamer, zodat je een mooie open leefruimte bekomt. Verder zijn er (hopelijk) geen grote structurele werken nodig, aangezien het huis wat indeling betreft goed in elkaar zit. Wel willen we het een stuk meer energiezuinig maken. De vloeren worden uitgebroken (die liggen nog op zavel) en geïsoleerd, de spouw wordt (indien mogelijk) ingeblazen met isolatie en het dak krijgt ook nog een laagje isolatie. Daarnaast moeten de elektriciteit, ramen en deuren vernieuwd worden. Een hoop werk! We gaan dit ook proberen op een milieuvriendelijke manier te doen en zijn dus op zoek naar duurzame methodes en materialen. We willen zo veel mogelijk zelf doen om de kosten laag te houden. Tips zijn altijd welkom!

Toch droom ik al van de afwerking. Stiekem zit ik op verschillende websites te zoeken naar lichte badkamers, schuiframen naar de tuin en open leefruimtes. De badkamer is niet zo groot, dus twijfelen we nog over de bad+douche combinatie of toch twee aparte stuks. Een dubbele lavabo is alleszins een must!

Voor de keuken twijfelen we tussen wit of matzwart met een houten blad. Dat het iets moderns zal worden, zijn we wel al zeker. Deze moderne keukens vind ik stuk voor stuk mooi! Uiteraard hebben we ook al een (verborgen) gedeeld Pinterest bord met allerlei inspiratie. Gelukkig hebben we ongeveer dezelfde smaak! We wonen nu 2 jaar samen in een huurhuis en hebben niet zo veel meubels gekocht of geïnvesteerd in dit huis, dus het is fijn dat we met een bijna schone lei kunnen beginnen en stukje voor stukje zaken kunnen vernieuwen.

een huis gekocht!

Helaas is het nog even wachten voor we echt aan de slag kunnen. Vroeger schreef ik op deze blog ook wel wat ‘interieur inspiratie’ artikels met Pinterest plaatjes (die kan je via deze link terugvinden) en ik zou het leuk vinden om ook rond de verbouwingen hier wat te schrijven. Wat denk jij, doen of geen interesse?

Gerelateerde Artikelen

red-hands-woman-creative-large

LIFE RIGHT NOW

14 reacties op “EEN HUIS GEKOCHT!”

  1. Ja joepie! Kom maar op met je blogposts :-) I love me some good renovation porn :-D
    En voor de keuken: mat zwart! Doen!
    Hebben wij in ons vorige renovatieproject ook gedaan en iedereen vond het prachtig. Die eco Kungsbacka van Ikea in mat zwart is echt the way to go.

  2. Proficiat! Lijkt me supertof om ook over de verbouwingen hier regelmatig iets te lezen! Wij zijn momenteel ook wat (kleine) verbouwingen aan het doen en tips en inspiratie zijn altijd welkom!

  3. Proficiat ! Een nieuwe start om een droom verder “uit te bouwen”. Eentje van lange duur, maar toch zo leuk. Er zullen nog wensen volgen …..

  4. Gefeliciteerd! Lijkt me leuk om hier meer over de verbouwing van je nieuwe huis te lezen en de keuzes die je hierbij maakt op het gebied van duurzaamheid.

Geef een reactie

CommentLuv badge