web analytics

ECOLOGICAL LIVING

Meer en meer mensen worden zich bewust van de invloed die de mensheid uitoefent op onze planeet. Ik ben geen doorwinterde ‘hippie’, maar wil wel mijn steentje bijdragen. Want elke inspanning, hoe klein ook, heeft effect. En daar geloof ik in.
Ook in en rond je huis zijn er verschillende zaken die je kan aanpassen. Een aantal dingen lijken je misschien logisch, dat is de bedoeling! Dit zijn dingen die iedereen vanzelf zou moeten doen.

  • Kledingruil

Samen met je vriendinnen kleren ruilen is echt een leuk en goedkoop idee. Zo kom je toch met iets nieuws buiten (zonder er geld aan te hangen), en ben je meteen van die kleren af die je toch niet meer droeg.

  • Beperk plastic afval

Dit is logisch, maar kan echt een grote invloed hebben. En denk ook dit: hoe minder afval, hoe minder je er zelf voor betaald! Koop dus verse groeten in plaats van voorverpakte en laat die koekjes die 2 keer ingepakt zijn de volgende keer liggen. Ook plastic flesjes kan je gerust een paar dagen bijvullen met water uit de kraan.

  • Watergebruik beperken

Nog zo’n logische die je uiteindelijk geld bespaard. Laat de kraan niet lopen tijdens tanden poetsen of afwassen, stop een baksteen in de waterbak van je wc als je geen zuinige spoelknop hebt, gebruik een regenton om planten water te geven, …

  • Heroplaadbare batterijen

Gebruik herlaadbare batterijen in al je toestellen. Dat is ook handig voor jezelf, want batterijen zijn vaak duur en ik vergeet ze zelf wel eens in huis te halen. Dan valt het wel eens voor dat ik de batterijen uit de afstandsbediening van de radio moet halen om de televisie aan te krijgen!

  • Fiets

Je hebt heus niet altijd de auto nodig. Voor korte afstanden kan je beter de fiets gebruiken. Zo krijg je ook een beetje beweging.

  • Plant een boom in de tuin

Zo heb je in de zomer schaduw op de plek waar je zelf wil (als je de boom slim inplant). Een boom zorgt ook voor CO2 opname. Als je dan nog kiest voor een fruitboom dan heb je ook nog gratis fruit. Denk aan een appel- of kersenboom. 

  • Elektrisch is niet altijd beter 

Waarom heb je een elektrische tandenborstel nodig? Poetst dat zo veel beter? Waarom een elektrisch deken om je bed te verwarmen? Denk eens kritisch na over welke elektrische apparaten je elke dag gebruikt.

  • Kringwinkel

Ga af en toe eens naar een kringwinkel in je buurt. Ze hebben er vaak leuke dingen voor een spotprijsje.

  • Maak dingen zelf

Dingen zelf maken is erg leuk en kostenbesparend. Kijk eens op Pinterest voor een hele verzameling aan DIY’s. 


Wat doe jij om je ecologische voetafdruk te verkleinen?

Gerelateerde Artikelen

eco shoppen gent

ECO SHOPPEN IN GENT

2 reacties op “ECOLOGICAL LIVING”

  1. Ik vind dat ik best wel ecologisch verantwoord leef.. Ik gebruik helemaal niet veel energie (ik heb geen elektrische tandenborstel en elektrische deken enzo). Daarnaast ga ik vaak op de fiets, als ik hier in de stad blijf, ga ik eigenlijk nooit met de auto.

Geef een reactie

CommentLuv badge