web analytics

ECO SHOPPEN IN GENT

Gent is trendsetter en de place to be voor milieuvriendelijk shoppen. De komst van Primark wil niet zeggen dat er verder geen leuke winkels zijn die wel fair trade kledij verkopen. Vandaag toon ik je mijn favoriete adresjes in deze topstad!

eco shoppen gent

(bron foto)

Als eerste wil ik het hebben over Today Is A Good Day (Mageleinstraat 11). Hier verkopen ze ecologisch verantwoorde kleding, maar ook schoenen en accessoires. Zowel voor vrouwen als mannen, dus voor ieder wat wils! Deze kledij is een stuk modieuzer dan wat je verwacht van een ‘groene’ winkel.

Maaike Kleedt (Zuivelbrugstraat 8) heeft van alles in stock, van luxueuze wollen truien tot zijdezachte jurkjes. Dat alles met een ferme dosis stijl en een persoonlijke toets!

Bij Mieke (Baudelostraat 23) vind je unieke items van verschillende merken. Hier valt altijd wel wat te snuisteren, gelijk welke stijl de jouwe is.

Think Twice (Ajuinlei 15A) is een tweedehandswinkel vol unieke kleding, schoenen en accessoires. Er vinden regelmatig acties plaats waardoor de spullen wel erg goedkoop zijn! Vanaf volgend jaar gevaarlijk dicht bij mijn kot …

Ethnique (Donkersteeg 18a) produceert zijn fair wear in Nepal en verkoopt naast mannen- en vrouwenkledij ook juwelen en accessoires. Meestal vind ik hier mijn goesting niet, maar het initiatief is prachtig!

Meer tweedehands vind je bij Oxfam Vintage (Bij Sint-Jacobs 12). Geef deze kledij een nieuw leven in je eigen kast en snuister tussen de verschillende merken. Ook hier zijn er regelmatig acties waarbij je stuks voor €1 kan scoren!

Yak & Yeti (Mageleinstraat 13) hoort bij Ethnique en ook hier vind je fair trade kledij voor man en vrouw en originele geschenkjes. Yak&Yeti doet alles zelf, van stofkeuze, over ontwerpen en produceren, tot verkoop aan de klanten in de winkel.

O’Zon (Hoogpoort 26) heeft allerlei kleurrijke, originele kledij voor kinderen, mannen en vrouwen. Ook hier vind ik de kleren vaak iets te ‘etnisch’, maar ze hebben erg mooie en kwalitatieve stukken.

Marmod (Brabantdam 136) biedt een hele reeks activiteiten: van vintage shoppen tot concertjes, marktjes, kunst en eten, je vindt het hier allemaal!

Dit waren mijn favoriete fair wear adresjes in Gent! Heb jij er nog eentje om de lijst aan te vullen?

Gerelateerde Artikelen

a-deeper-look-at-vitamins-300x193

VITAMINS IN COSMETICS

20120229_7990_1

ALUMINIUM IN DEODORANT

8 reacties op “ECO SHOPPEN IN GENT”

  1. Fijn artikel Zoë! Ik wist eigenlijk niet dat Mieke en Maaike Kleedt ook fairtrade/ecologische kledij verkopen. Ga ik zeker eens gaan kijken dus. Verder probeer ik gewoon heel lang met mijn kleding te doen, zodat ik er toch heel lang plezier van gehad heb (en dus niet elke week nieuwe dingen koop, mee met de ‘fast fashion’).
    Boomerang is helaas wel al een tijdje gesloten en bestaat dus niet meer…

Geef een reactie

CommentLuv badge