web analytics

ECOPROOF MAKE-UP BRUSHES

Je denkt misschien dat kwasten gemaakt van dierlijke haren beter zijn om je make-up mee aan te brengen, maar wist je dat er heel wat redenen zijn om synthetische haren te gebruiken? Eén daarvan is dat je bij dierlijke haren niet weet op welke manier deze gewonnen zijn. Maar een andere reden is dat kwasten met synthetische haren veel langer meegaan, niet beïnvloed worden door de make-up en niet kapot gaan van de reinigers waarmee je ze wast. Daarnaast zijn er heel veel merken op de markt die ook rekening houden met hoe kwasten gemaakt worden. In dit artikel krijg je een overzicht van welke ‘groene’ kwasten er allemaal te koop zijn.

/

ecoproof make-up brushes

/

EcoTools:

Het bekendste merk voor groene kwasten is EcoTools. EcoTools maakt het handvat van bamboo en gerecycleerd alluminium. Daarnaast zijn de kwasten ook nog eens enorm betaalbaar en zien ze er ook mooi uit. Voor mij zou dit de eerste keuze zijn.

/

Aveda:

Ook Aveda heeft een lijn aan eclogisch geproduceerde kwasten. De handvaten zijn gemaakt van vlas en gerecycled hars. De kwasten van Aveda zien er luxueus uit, en dat merk je ook aan de prijs. Die ligt rond de 30 euro voor een kwast.

/

Nvey eco:

nvey eco kwam met de eerste composteerbare make-up kwasten op de markt. De mooie zwart met groene kwasten zijn helemaal ecoproof. Ook deze zijn niet heel erg goedkoop en jammer genoeg niet overal verkrijgbaar. Kijk even op de site voor verkooppunten in je buurt.

/

Bdellium Tools:

Dit merk heeft verschillende lijnen met kwasten, maar de ‘Green Bamboo Set‘ is veruit het meest verantwoord. Gemaakt van bamboo en met synthetische haren. De prijzen van deze kwasten liggen tussen de 10 en de 20 euro. Een 15-delige set koop je voor 110 euro.

/

Green People:

Green People heeft slechts één kwast in het assortiment, gemaakt met synthetische haren en een handvat uit bamboo. De Kabuki kwast kan je  hier vinden.

/

Urban Decay:

Wist je dat dit make-up merk ook duurzame kwasten verkoopt? De Good Karma-lijn is vervaardigd uit gerecycleerd aluminium. De haren zijn gemaakt van gerecycleerde pet-flessen!

/

Dit zijn een aantal mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar groene kwasten. Hou jij er rekening mee of kwasten gemaakt zijn van dierlijk haar?

/

17 reacties op “ECOPROOF MAKE-UP BRUSHES”

  1. Ben helemaal fan van de GreenBambu lijn van Bdellium! Heb het smokeyeyesetje en wil nog enkele kwasten kopen ter uitbreiding. Heb daarnaast nog een setje van Ecotools, maar ben er toch minder enthousiast over. De Real Techniques kwasten zijn ook gemaakt van Taklon, heb er al veel goede verhalen over gelezen en ben er inmiddels benieuwd naar geworden :) (wat ze voor de rest op het gebied van milieu doen weet ik trouwens niet).
    Claudia onlangs geplaatst..Vintagefinds #4 TelefoonhoekjeMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge