web analytics

EASY DREMEL DIY FLOWER DISPLAY

In deze gekke coronatijden heb ik eindelijk nog eens tijd om mijn blog en DIY-skills van onder het stof te halen. Ik hoop dat jullie allemaal veilig binnen zijn en net als ik af en toe wat tijd vinden voor jezelf tussen het telewerken en nieuws kijken door. Het voorbije weekend ging ik lekker aan de slag met mijn nieuwste aanwinst: een Dremel multi-tool 8220! Ik wou altijd al zo’n toestel uitproberen, gezien het licht is, snoerloos en enorm veel toepassingen kent: boren, slijpen, frezen, graveren, schuren, … You name it! Ik maakte er in een oogwenk een DIY mee.

DIY Dremel flower display

 

Ik maakte een super eenvoudige droogbloemen display. Gedaan met saaie vazen, je kan je droogbloemen ook op een andere manier tentoon stellen: in een houten blokje!

DIY Dremel flower display

DIY Dremel flower display

Benodigdheden:

  • Dremel Multi-tool 8220 met opzetstukken (je hebt zeker het schuur opzetstuk en het booropzetstuk nodig)
  • Een houten balkje
  • Droogbloemen

DIY Dremel flower display

Voor we beginnen is het belangrijk dat je veilig te werk gaat. Deze tool is erg effectief, ook in je eigen huid! Bij het slijpen in metaal draag je steeds handschoenen en een veiligheidsbril. Bij stoffige werken is een mondmasker geen overbodige luxe (als je nog eentje kunt vinden momenteel).

DIY Dremel flower display

Deze DIY is zo eenvoudig dat je hem gemakkelijk op een half uurtje kunt maken. Zaag een houten balkje op jouw gekozen maat. Je kan daarvoor de Dremel met het snijschijfje voor hout gebruiken.

DIY Dremel flower display

Maak nadien met de Dremel Multi-tool enkele boorgaten in de bovenzijde van het balkje. Het is het mooist als je de boorgaten wat spatieert en niet recht voor elkaar maakt, zo kan je alle bloemen nadien goed zien.

DIY Dremel flower display

DIY Dremel flower display

Schuur het geheel netjes op met een schuurband met een fijne korrelgrootte en geef je bloemendisplay eventueel een kleurtje. Plaats de droogbloemen in de gaatjes en rangschik de bloemen hoe jij ze leuk vindt. Klaar! Je kan je bloemen nu om het even waar zetten en je hebt geen vaas of water nodig.

DIY Dremel flower display

Ik vond het heerlijk om met de Dremel Multi-tool te werken. Gezien hij zo multifunctioneel is, denk ik dat ik hem nog erg vaak zal gebruiken voor kleine en grotere projecten! Je kan er bijvoorbeeld ook glas mee graveren, dat wil ik graag nog eens uitproberen! Ik heb ook nog een ander leuk projectje in mijn hoofd, maar dat komt wel wanneer de bouwwinkels weer open zijn.

DIY Dremel flower display

Stay safe, stay inside en neem even de tijd om creatief aan de slag te gaan :)

Gerelateerde Artikelen

diy deodorant powder natural

DIY POWDER DEODORANT

Één reactie op “EASY DREMEL DIY FLOWER DISPLAY”

Geef een reactie

CommentLuv badge