web analytics

DUURZAME ACCESSOIRES: WAAROM JE SOMS WEL IETS NIEUWS NODIG HEBT

Tegenwoordig zie ik overal nieuwe “duurzame” webwinkeltjes tevoorschijn komen. Webshops met producten als metalen rietjes, typische shampoobars en steeds dezelfde bamboe besteksets. Deze winkels kopen hun producten groot in in China en proberen zo mee te surfen op de duurzame golf. Zelf ben ik van mening dat je eigenlijk zo weinig mogelijk nieuws nodig hebt, maar er zijn natuurlijk wel een aantal producten die een duurzame levensstijl een stuk makkelijker maken. Bij deze 5 tips om in te investeren!

DIY avocado colored fabric napkins shibori

Stoffen servetten

Iets minder voor de hand liggend misschien, maar enkele fijne stoffen servetten in huis hebben is echt super handig! Wij kozen mooie servetten voor wanneer we volk over de vloer hebben, maar je kan uit oude tshirts ook makkelijk vierkantjes knippen en gebruiken in de plaats van keukenrol (dus om je aanrecht schoon te maken of snel iets op te ruimen). Daarna kegel je ze gewoon de was in en je kan ze hergebruiken tot ze uit elkaar vallen!

Een goede drinkfles

Ik gebruik mijn Doppers nu al jaren en ben er erg tevreden van. Enige nadeel aan een herbruikbare drinkfles is dat je hem regelmatig moet schoonmaken, anders kunnen er nare dingen in gaan groeien. Kies voor een fles die je mooi vindt en die niet te groot is, zodat je hem makkelijk kunt meenemen.

Een lekvrije thermos

review klean kanteen insulated thermos

Ook voor warme dranken heb je een transportmiddel nodig. Ik gebruik mijn thermos regelmatig voor soep, zeker wanneer ik me niet 100% lekker voel. Zelf heb ik een merkloze kleine en een grote van Clean Canteen. Ik hoor ook goede dingen over Kambukka, maar heb er zelf geen ervaring mee. Mooi zijn ze alleszins wel!

Duurzame cosmetica

Eerst en vooral: gebruik wat je al hebt! Het meest duurzame is om de producten in je badkamer gewoon op te gebruiken. Wanneer iets op is, kan je op zoek naar een duurzaam alternatief. Kies voor een goede verpakkingsvrije shampoo (bijvoorbeeld van Lamazuna, Pachamamaï, Douce Nature of Ethique. Let er op dat je geen shampoo met sodium lauryl/laureth sulfate koopt). Voor gezichtsverzorging ben ik fan van Paula’s Choice en

Wasbare wattenschijfjes

review greenstory wattenschijfjes wasbaar

Deze hoef je zelfs niet aan te kopen, je kan ze gewoon zelf maken uit een oude handdoek of zachte katoenen trui. Knip vierkantjes of cirkels uit en werk eventueel de randjes even af met naald en draad. Wasbare wattenschijfjes zijn voor mij inmiddels onmisbaar!

Met deze tips heb je al een goede basis, het zijn allemaal producten die ik elke dag gebruik. Want eerlijk, wie gebruikt er nu dagelijks een rietje? Of heb je zo’n bamboe bestekset echt wekelijks nodig? Kan je niet gewoon een mes en vork meenemen naar je werk? Laat je niet in de luren leggen met zogenaamde duurzame “essentials” en bepaal zelf wat jij dagdagelijks gebruikt en wat kunt vervangen door een duurzamer alternatief.

Gerelateerde Artikelen

review ecover ocean plastic afwasmiddel

REVIEW ECOVER OCEAN PLASTIC

4 reacties op “DUURZAME ACCESSOIRES: WAAROM JE SOMS WEL IETS NIEUWS NODIG HEBT”

  1. Goed artikel, Zoë! En inderdaad, ik heb soms ook het gevoel dat je duurzame dingen ‘moet’ kopen. Ik heb me zelf ook laten vangen door herbruikbare rietjes in gehard glas, maar eerlijk gezegd heb ik ze nog geen vijf keer gebruikt sinds ik ze ruim een jaar geleden gekocht heb. Alle items die je hierboven aanhaalt, hebben wij ook in huis, behalve die stoffen servetten. Wij hebben wel een hele lading microvezeldoekjes gekregen van m’n schoonmoeder waarmee we het aanrecht en dergelijke schoonmaken, maar wat stoffen servetten voor bij het eten, lijkt me wel wat. Een beetje belachelijk om je mond iedere keer met keukenrol af te vegen, nu ik erover nadenk.
    Jessica J. onlangs geplaatst..Review • Lush Roller Bath BombMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge