web analytics

DIY WALL GRID

Zo’n handig rooster voor aan je muur zag ik al meermaals voorbij komen op Pinterest, maar toen mijn bureau een serieus rommeltje werd, besloot ik er echt mee aan de slag te gaan. Vandaag toon ik hoe ook jij erg eenvoudig een muur rooster maakt om al je spullen aan op te hangen!

diy-wall-grid-organisation

Benodigdheden:

  • Rooster (verkrijgbaar bij bouwwinkels zoals Brico en Hubo, kijk bij de tuinspullen)
  • Nagels en een hamer (handig zijn nagels met een hoek of nagels om electriciteitskabels mee vast te maken)
  • Een rolmeter
  • Een waterpas
  • Een potlood
  • Klemmetjes / lint / touw / riempjes / stok / …
  • Spullen om op te hangen

diy wall grid organisation

First things first: zorg er voor dat het raster de juiste grootte heeft. Die kan je natuurlijk helemaal zelf kiezen. Met een metaaltang of -schaar kan je gemakkelijk het rooster de juiste afmetingen geven. Schuur de randjes een beetje zodat ze zeker niet meer scherp zijn.

diy wall grid organisation

Teken met potlood en een meetlint uit waar je het bord wil hebben. Belangrijk is uiteraard dat het recht hangt! Een waterpas is dus ook handig. Hou het rek stevig vast en klop de nagels op hun plek. Ik gebruikte nagels met een plastic boogje aan zodat het bord niet kan omvallen en goed op zijn plek blijft. Deze zijn bedoelt om electriciteitskabels mee vast te maken.

diy wall grid organisation

Als het bord stevig op zijn plek hangt, kan je het gaan versieren! Met S haakjes en klemmetjes hang je gemakkelijk dingen omhoog. Ik maakte ook een plek voor mijn washitapes door 2 leren riempjes aan het bord te hangen met daartussen een houden stok. Handig!

diy wall grid organisation

Ook leuk is wat groen op je bord. Ik hing een vaasje met een stuk washitape aan het bord en stopte daar kleine roosjes in.

diy wall grid organisation

diy wall grid organisation

Het uiteindelijke resultaat ziet er erg leuk uit, al zeg ik het zelf!

diy wall grid organisation

Deze schaar komt trouwens van Ikea en het klembord kocht ik bij Zeeman voor maar €1.

Wat vind je van mijn Pinterest-project?

16 reacties op “DIY WALL GRID”

  1. Super leuk! Ik heb ook zo’n rooster, maar ik hang er leuke interieur dingetjes aan. Dit vind ik ook echt een heel leuk idee! Vooral hoe je de washi tape hebt opgehangen!!

Geef een reactie

CommentLuv badge