web analytics

DIY VELVET WOVEN PILLOWCASE

Wie me volgt op Instagram (dit is een linkje voor de nieuwsgierigen), weet dat ik deze zomer begonnen ben met weven. Die woven wall hangings die je overal op Pinterest ziet voorbijkomen zijn dan wel heel erg mooi, maar toch minder mijn ding. Ik ging aan de slag met velvet garen van Veritas en weefde daar dit leuke kussen mee! Hoe je dat doet, leg ik je in dit artikel stap voor stap uit.

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Benodigdheden:

  • Velvet stof (Veritas)
  • Garen met verschillende diktes
  • Velvet garen (Veritas)
  • Een rits
  • Een naaimachine
  • Kopspelden
  • Washi tape
  • Een schaar
  • Een weefgetouw
  • Kussenvulling

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Stap 1: weven

Weven is poepsimpel, maar je hebt er wel wat tijd voor nodig. Zet je weefgetouw op (je kan makkelijk zelf een weefgetouw maken uit karton, hier zie je hoe je dat doet). Weef dan afwisselend je verschillende garens. Ik kreeg van Veritas deze leuke garens opgestuurd:

Je kan natuurlijk weven op welke manier je ook leuk vindt. Ik koos er voor om een soort ‘vlekken’ te maken van verschillende kleuren en gebruikte de Pluisvrije Apilou als basiskleur. Je kan ook gewoon strepen weven of in één kleur verder gaan, wat je maar wil! Eens je weefwerkje de juiste grote heeft, knip je het los van het weefgetouw en knoop je de uiteindes goed vast. De voorkant van je kussen is klaar.

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Stap 2: zip it!

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Een rits in je kussensloop is niet noodzakelijk, maar wel handig. Ik had nog nooit eerder een rits gezet, dus het was wel even spannend of het wel zou lukken! Hoe ik het deed: zoom je stof om, hier is dat dus de voorkant van het kussen (kies aan welke kant je de rits wil). Spelt de rits vast aan de stof en zorg er voor dat de “stofjes” van de rits aan de lelijke kant zitten, de ritssluiting moet met de goede kant naar buiten zitten. Naai vast met een naaimachine.

Stap 3: de achterkant

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Je kan twee gewoven kanten maken als kussensloop, maar ik wou net iets meer velvet in mijn werk en koos voor dit leuke velours stofje van Veritas in de kleur Groen/Kaki. Ook dit zoomde ik langs één kant om en naaide ik vast aan de andere kant van de rits. Makkelijker dan gedacht!

Stap 4: het kussen naaien

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Nu is het tijd om de rest van het kussen dicht te naaien. Leg de mooie kanten op elkaar (dus de lelijke kant van de stof ligt aan de buitenkant) en spelt af waar je wil naaien. Meet goed af hoe groot de kussenvulling is, zodat je kussen niet te los of te opgepropt in zijn hoes zal zitten. Met washi tape kan je makkelijk de vorm aftekenen. Hier naai je met de machine over, zo ben je er zeker van dat je recht naait. Maak de drie zijden dicht en open de rits voorzichtig.

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Keer de kussensloop binnenstebuiten en stop er de vulling in. Je kussen is klaar! De uitleg is misschien wat moeilijk te begrijpen, maar het maken van deze sloop wijst zichzelf uit.

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

Nu heb je een leuke geweven velvet kussenhoes! Ik vind het resultaat echt heel erg leuk en het kussen staat natuurlijk in onze zetel te pronken.

DIY woven pillow velvet weven veritas kussensloop naaien

In het echt is dit kussen een stuk groener dan het op de foto’s lijkt. Voor de echte kleur kijk je naar de foto boven de benodigdheden: een heerlijke petrolkleur! Het velvet vangt het licht mooi en ziet er lekker luxueus uit.

Maak jij voor je interieur wel eens iets ‘from scratch’?

Gerelateerde Artikelen

Migrant-workers-sort-the--001

PLASTIC WASTE REDUCTION

diy chocolate face mask

DIY: CHOCOLATE FACE MASK

3 reacties op “DIY VELVET WOVEN PILLOWCASE”

Geef een reactie

CommentLuv badge