web analytics

DIY: TONER TABS

Dat er in mijn stash altijd een product van Lush zal zitten, is me ondertussen wel duidelijk geworden. Door de (meestal) fijne ingrediënten en originele producten kan ik het niet laten om telkens de winkel binnen te stappen of de webshop uit te pluizen. Maar een groot deel van de producten kan je gewoon zelf maken! Vandaag ga ik aan de slag met de toner tabs, heerlijke bruistabletjes om je gezicht mee te stomen.

DIY toner tabs

Benodigdheden:

 • Natriumbicarbonaat (bakpoeder)
 • Citroenzuur
 • Etherische olie afgestemd op je huidtype
 • Rozenwater, toverhazelaar of gedemineraliseerd water. Je kan ook een olie gebruiken, maar dit heeft geen effect op je huid
 • Leuke extra’s: gedroogde bloemen of kruiden (je kan ook thee gebruiken)
 • Een mal, het handigste is een mal voor ijsblokjes of chocolade

DIY toner tabs

Meng 100 gram natriumbicarbonaar en 25 gram citroenzuur in een kom. Spray er wat toverhazelaar of rozenwater op. Let op dat je niet teveel gebruikt, want dan kan het al gaan bruisen. Je kan ook een olie gebruiken om het mengsel aan elkaar te laten kleven, dan gaat het niet bruisen. Maar dit heeft verder niet echt effect op je huid (je kan dus een goedkope olie gebruiken). Kneed je mengsel en voeg meer vocht toe, tot je een vorm kan behouden. Voeg nu enkele druppels etherische olie toe. Als je het leuk vindt, kan je ook wat gedroogde bloemen of kruiden toevoegen. Zo ziet je toner tab er extra tof uit!

DIY toner tabs

Vul je mal met het mengsel en druk het stevig aan (zo hard als je kan). Laat 24 uur drogen en haal je toner tabs uit de mal. Ze zijn nu klaar voor gebruik.

DIY toner tabs

Zo gemakkelijk is het dus! Gooi een toner tab in een kom kokend water en ga er met je gezicht (en een handdoek) boven hangen. Door de stoom zal je bovenste huidlaag week worden, waardoor je vet, vuil en dode huidcellen gemakkelijk kan verwijderen. Gebruik na het stomen altijd een toner of cleanser en een crème. Je kan ook na het stomer een masken aanbrengen.

DIY toner tabs

Droge huid:

 • Etherische olie van geranium, roos, kamille, neroli, palissander, mirre
 • Kruiden: rozenblaadjes, kamille, goudsbloem, jasmijn

Vette huid:

 • Etherische olie van pepermunt, lavendel, tea tree, patchouli, rozemarijn, bergamot
 • Kruiden: tijm, sali, lavendel, rozemarijn

Normale/gemengde huid:

 • Etherische olie van ylang ylang, geranium, wierook, oranjebloesem
 • Kruiden: lavendel, kamille, groene thee

Stoom jij je gezicht vaak? Of vergeet je het wel eens?

Gerelateerde Artikelen

diy tiger balm tijgerbalsem

DIY: TIGER BALM

diy lollipops handmade natural healthy

DIY HEALTHY LOLLIPOPS

22 reacties op “DIY: TONER TABS”

  1. Sorry voor het late antwoord Lucie, ik zat in het buitenland. Citroenzuur is samenwerking met de soda zorgt er voor dat de tab gaat bruisen. Je kan citroenzuur bij de apotheek of in een gespecialiseerde winkel vinden. Ik kan niet zo snel een alternatief bedenken!

 1. Wat zien ze er supergoed gelukt uit! Zelf stoom ik nooit, behalve als ik verkouden ben. Misschien moet ik het toch maar eens gaan proberen…

  1. Tijdens het maken gaat het dan zeker niet bruisen (vocht/water katalyseert het bruisen). Maar als je ze gaat gebruiken en dus in heet water gooit, gaan ze natuurlijk wel bruisen :)

 2. Ziet er heerlijk uit! Ik stoom mijn gezicht eigenlijk nooit, weet ook niet of dat verkeerd is haha. Maar zoals ik het nu zie wil ik het zeker eens proberen!

 3. Wat tof zeg dat he ze zelf hebt gemaakt! Ik vergeet eigenlijk altijd om mijn gezicht even lekker te stomen voor een diepte reiniging. Je brengt me nu wel op een idee :-)

Geef een reactie

CommentLuv badge