web analytics

DIY TONER EN LOTION MET ROZENWATER

Al van bij de start van mijn DIY-avonturen (inmiddels meer dan 9 jaar geleden!) is rozenwater een van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken. Rozenwater – of rozenhydrolaat – is wat er overblijft na distillatie van rozenblaadjes. De etherische olie van de rozenblaadjes drijft op het water en wordt er vanaf gehaald, het water kan je gebruiken voor verschillende toepassingen. Rozenwater bevat veel goede vitaminen en is een antioxidant. Het werkt ontstekingsremmend, verzachtend en is ideaal voor een gevoelige of ouder wordende huid.

DIY toner lotion rozenwater hydrolaat zelf maken

Algemene benodigdheden:

DIY Rozenwater Toner:

Benodigdheden voor 100 ml:

DIY lotion toner rozenwater rozenhydrolaat zelf maken

Een toner maken is erg eenvoudig, je hoeft enkel de ingrediënten correct af te meten en bij elkaar te voegen in een schone sprayflacon. Aloë Vera zorgt voor extra hydratatie en is geschikt voor alle huidtypen. De etherische olie van geranium zorgt voor ervoor dat je toner iets langer houdbaar is. Dit is een van mijn favoriete, meest eenvoudige DIY-recepten!

DIY lotion toner rozenwater rozenhydrolaat zelf maken

DIY Rozenwater Lotion:

Benodigdheden voor 30 ml:

DIY lotion toner rozenwater rozenhydrolaat zelf maken

Om een lotion te maken met rozenwater en sheaboter, heb je altijd een emulgator nodig. Die zorgt ervoor dat water en olie met elkaar kunnen mengen. Om een lotion te maken heb je dus ook iets meer tijd en geduld nodig.

Warm 7 gram sheaboter en 2 gram glycerine au bain-Marie op in een schone kom. In een andere kom warm je 15 gram rozenwater en 5 gram glycerine au bain-Marie op. Beide komen moeten dezelfde temperatuur bekomen van ongeveer 70°. Giet het rozenwater-glycerine mengsel langzaam en al roerend bij de sheaboter. Meng nog lang met bijvoorbeeld een melkopschuimer of kleine mixer, tot de lotion mooi wit en stevig geworden is. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je er nog 1 gram leucidal aan toe als bewaarmiddel.

DIY lotion toner rozenwater rozenhydrolaat zelf maken

Spatel je lotion in een schone pot. Het is altijd erg belangrijk om ontsmette of uitgekookte materialen te gebruiken om bacteriën in je zelfgemaakte producten te vermijden.

Hopelijk ben jij, net als ik dol op deze eenvoudige, maar erg fijne receptjes met rozenwater in de hoofdrol!

DIY toner lotion rozenwater hydrolaat zelf maken

De ingrediënten en het werkmateriaal voor deze DIY vind je op de webshop van Anne Drake. In samenwerking met Anne maak ik enkele DIY’s voor jullie. Wanneer jij een bestelling plaatst via mijn referal links, dan krijg ik daar een procentje voor. Dat kost jou niks, maar is voor mij natuurlijk erg fijn! Om je te bedanken krijg je alvast eenmalig 10% korting met de code “ZOEZOLEA” (tot 31 augustus 2021).

Veel DIY-plezier!

Gerelateerde Artikelen

diy floor pouf cushion outside outdoor

DIY POUF OTTOMAN

diy swirl_9

DIY: SWIRLING SOAP

Één reactie op “DIY TONER EN LOTION MET ROZENWATER”

Geef een reactie

CommentLuv badge