web analytics

DIY TIPS & TRICKS

Wie hier al een tijdje meeleest, heeft wellicht ooit een van mijn DIY’s uitgeprobeerd. Ik ‘knutsel’ heel erg graag, of dat nu natuurlijke schoonheidsproducten zijn of spullen voor in ons huis: als ik het zelf kan maken, zal ik dat ook doen! In dit artikel deel ik graag mijn tips met jullie over hoe je snel en eenvoudig met om het even welke DIY aan de slag kunt.

diy mid century concrete plant stand wood planter papier mache

DIY plantenstandaard met een zelfgemaakte plantenpot.

Bereid je voor

instamonth august 2017 zolea

Stap 1 bij het DIY’en is uiteraard de voorbereiding. Indien je een stappenplan volgt, kan je makkelijk zien wat je allemaal nodig hebt en hoe lang het fröbelen zal duren. Maak eerst je werkplek schoon en bescherm eventueel de grond of de tafel voor je start. Verzamel dan al het materiaal dat je nodig hebt.

Het is handig om bepaalde lege verpakkingen en ander materiaal bij te houden. Zo gooi ik nooit glazen flesjes weg die een handige dop hebben (bijvoorbeeld van een serum met pipet). Zo kan ik deze later nog vullen met een zelfgemaakt serum. Ook plastic bakjes van afhaaleten hou ik bij om gedroogde kruiden of andere ingrediënten in te verzamelen. In de Action kocht ik grote plastic opbergbakken om alles in te bewaren. Daar zitten de ingrediënten als volgt verdeeld: een doos vol zeepmaakspul, een doos vol actieve ingrediënten (vb om dagcrème te maken) en een doos vol werkmateriaal zoals mallen, spatels en kommen.

De juiste tools

diy marquee letter letterlampen

DIY marqee letter lamp

Voor je kan beginnen, heb je – zoals ik al zei – het juiste materiaal nodig. Natuurlijke ingrediënten vind je in de biowinkel, supermarkt, Holland & Barrett of online (bijvoorbeeld hier). Voor grotere projecten heb je het juiste gereedschap nodig.

DIY make-up remover

Mijn spullen zijn een beetje bijeengeraapt, maar ooit hoop ik zo’n gereedschapskistje te hebben met allerlei spullen in: een hamer, zaag, boor, beitel, … Je weet wel! Mijn minisetje van Ikea is wel oké voor kleine klusjes, maar ik mis toch nog een aantal zaken van goede kwaliteit.

Diy modern table lamp

DIY mid century table lamp

Neem de tijd

2016-09-25 08.37.05

DIY hangstoel

Je vindt jezelf misschien niet zo handig of je weet niet goed hoe je moet beginnen: neem de tijd. Wanneer je iets nog nooit eerder maakte, duurt het nu eenmaal even om alle stappen af te werken. Ik merk bij mezelf dat ik de dingen graag snel doe: ik wil resultaat zien, maar het is net belangrijk om elke stap netjes af te werken. Dan ziet je eindresultaat er zo veel beter uit!

Gerelateerde Artikelen

PARABEN IN COSMETICS

winactie zolea

WINNAAR VAN DE WINACTIE

2 reacties op “DIY TIPS & TRICKS”

Geef een reactie

CommentLuv badge