web analytics

DIY: TIGER BALM

Ken je tijgerbalsem? Een balsem die de huid verwarmt en pijnlijke spieren verlicht. Het recept van tijgerbalsem komt uit de Chinese kruidenkunde en heeft een basis van vaseline. Vandaag maak ik een natuurlijke versie van de officiële Tiger Balm!

diy tiger balm tijgerbalsem

Benodigdheden:

  • 1/4 bijenwas
  • 1/4 kokosolie
  • 2/4 druivenpitolie
  • 10 druppels Kamfer etherische olie (of 10 % van het totale gewicht)
  • 10 druppels Pepermunt etherische olie (of 10 % van het totale gewicht)
  • 5 druppels Cajeput etherische olie (of 5 % van het totale gewicht)
  • 5 druppels Kruidnagel etherische olie (of 5 % van het totale gewicht)

DIY tiger balm tijgerbalsem

In de Tiger Balm die je in de winkel koopt, zitten minerale oliën en een hele rits bewaarmiddelen waaronder parabenen. Ik maakte een neutrale, natuurlijke basis en voegde daar de bekende formule aan etherische oliën aan toe.

Aan de slag! Bekijk even op voorhand hoeveel tijgerbalsem je wil maken (of hoe groot je potje is). Neem nu 1/4e van het totale gewicht aan bijenwas, 1/4e aan kokosolie en 2/4e aan druivenpitolie. Voeg deze samen in een mengkom en laat ze au bain marie smelten.

DIY tiger balm tijgerbalsem

Wanneer alles gesmolten is, laat je de zalf even afkoelen. Wanneer je etherische olie aan een warme vloeistof toevoegt, verdampen ze en dat is natuurlijk zonde. Als de zalf lichtjes begint op te stijven, voeg je 10 % kamfer, 10 % munt (pepermunt of eucalyptus zijn geschikt) samen met 5 % cajeput en 5 % kruidnagel toe aan de zalf. Roer goed door en giet het geheel in je gekozen (goed afsluitbare) pot.

DIY tiger balm tijgerbalsem

Laat de tijgerbalsem afkoelen (met het deksel op het potje!) en hij is meteen geschikt voor gebruik! Om het geheel nog een beetje op te leuken, kan je hier het DIY Tiger Balm label downloaden.

Gerelateerde Artikelen

diy lollipops handmade natural healthy

DIY HEALTHY LOLLIPOPS

13 reacties op “DIY: TIGER BALM”

    1. Kaneel is sterk irriterend op de huid, dus ik zou het niet doen! Maar je kan natuurlijk even een plekje testen (bijvoorbeeld in je elleboog) en zie hoe je er op reageert :)

Geef een reactie

CommentLuv badge