web analytics

DIY: THYME TONER

Uit onderzoek is gebleken dat tijm erg goed is voor de vette huid met onzuiverheden. Wanneer ik zo iets lees, wil ik dat natuurlijk onmiddellijk uittesten! Ik maakte deze tijmtoner en vertel je hoe je hem zelf kan maken en of hij ook echt werkt.

DIY thyme toner tonic skin

Benodigdheden:

 • Gedroogde tijm (gebruik een variant die niet met pesticiden besproeid is, dat wil je niet op je huid!)
 • Hammamelis (toverhazelaar) water of rozenwater
 • Voor extra anti-puistjeskracht: organic appelazijn

DIY thyme toner oily skin

Allereerst vertel ik jullie een beetje meer over de fijne eigenschappen van tijm. Uit een recente studie blijkt dat tijm beter zou zijn in het aanpakken van acnéontstekingen (in het bijzonder de Propionibacterium) dan speciale middeltjes van bij de apotheek. Tijm werkt dus antibacterieel, maar ook schimmelwerend en  het bevordert de bloedsomloop. Goede redenen om tijm te gaan gebruiken in onze zelfgemaakte verzorgingsspulletjes!

DIY thyme toner oily skin

Kook een flesje met dopje uit zodat alle bacteriën verdwenen zijn. Doe hier één theelepel gedroogde tijm in. Nogmaals: let er op dat je tijm gebruikt die niet besproeid werd met pesticiden, want die producten zijn dan weer niet goed voor je huid. Vul de rest van je flesje op met toverhazelaar extract of rozenwater. Wanneer je vaak last hebt van onzuiverheden, kan je er voor kiezen om de helft van het flesje met je toverhazelaar- of rozenwater te vullen en de overige helft aan te vullen met appelazijn.

DIY thyme toner oily skin

Laat dit alles een dagje staan alvorens je de toner gaat gebruiken. Je zal merken dat het water een groen-bruine kleur krijgt. Je kan er voor kiezen om de tijm er uit te zeven, maar dat is niet per se nodig.

DIY thyme toner oily skin

Klaar! Je toner blijft zo’n maand goed. Wanneer er iets op begint te groeien of hij niet meer zo lekker ruikt, gooi je het restant beter weg. Gebruik elke ochtend en avond een wattenschijfje met wat toner op je gezicht (niet afspoelen!). Ik merkte al vrij snel wel degelijk resultaat!

Vond je deze DIY leuk? Volg Zolea dan op Bloglovin’ om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe posts!

Gerelateerde Artikelen

DIY toner vette huid

DIY TONER VOOR DE VETTE HUID

22 reacties op “DIY: THYME TONER”

 1. Hoi, bedankt voor je leuke blog en toegankelijke diy’s! ik heb deze gemaakt, ik heb wel de tijm er uit gefilterd met een koffiefilter na een nachtje trekken. Ik vind de geur wel nog heel sterk, zelfs na het toevoegen van enkele druppels etherische olie (mandarijn). Mijn partner valt het niet op, maar ik blijf nog lang kruiden ruiken. Heb je hier nog tips voor?

 2. Ik gebruik tijm altijd wanneer ik verkouden ben. Het maakt de slijmen los. Het is het beste middel dat ik ken voor verkoudheid (in combinatie met honing). En elke keer als het woord tijm valt, moet ik dat even kunnen zeggen.

  (Ik ben net “bijna” af van een zware verkoudheid. Dus nu schreeuw ik het bijna uit. Fan van tijm! Maar geen vette huid, dus dit valt niet echt te proberen bij mij.)
  Tine onlangs geplaatst..ZelfzorgMy Profile

 3. Hoe weet je of de tijm besproeid is of niet? :/ I guess dat de tijm uit het strooipotje in de keuken hier niet voor gebruikt kan worden …
  By the way, de laatste paar maanden zijn je fotoskills nog beter geworden precies!

  1. Die zou ik inderdaad niet meteen gebruiken. Je kan eventueel tijm uit eigen tuin gebruiken en die eerst laten drogen of op zoek gaan naar biologisch gekweekte tijm (dit is niet altijd een garantie natuurlijk, maar toch) :)

Geef een reactie

CommentLuv badge