web analytics

DIY SUNBURST MIRROR

Ik ben niet zo iemand die al perfect weet hoe mijn droomhuis er hoort uit te zien, maar dat wil niet zeggen dat ik geen dingen op mijn verlanglijstje heb staan. Het liefst woon ik ooit in een ecohuis met heel veel gerecyclede, ge-upcyclede en zelfgemaakte accessoires en meubels. Een van de dingen die ik al eeuwig wil, is een sunburst mirror! Ik vond een bos bamboo stokken in een oude schuur en ging aan de slag.

diy sunburst mirror

diy sunburst mirror

Benodigdheden:

 • Een ronde spiegel (kijk eens in de kringwinkel, ik kocht deze voor 2 euro)
 • Bamboo stokken of andere (rechte) stokken
 • Montagelijm
 • Een kniptang
 • Goudspray
 • Een houten of kartonnen cirkel die even groot is als je spiegel
 • Een ophangsysteem (te vinden in een doe-het-zelf-winkel)

diy sunburst mirror

Bestudeer eerst even wat je mooi vindt. Zoek eens op Pinterest of Google naar ‘sunburst mirror’ en bekijk hoe de spiegel die je leuk vindt, is opgebouwd. Ik wou een grote spiegel met veel spaken. Ik begon met bamboo stokken op de spiegel te leggen om te kijken wat ik precies mooi vond. Daarna knipte ik de stokken af met een kniptang. Ik had grote stokken, semi-grote stokken, medium stokken en kleine stokken. Ik legde een patroon uit dat ik mooi vond en probeerde wat dingen uit tot ik helemaal tevreden was.

diy sunburst mirror

Tijd om te beginnen lijmen! Ik legde eerst de grote stokken goed, zodat ik zeker was dat het patroon zou uitkomen. Daarna vulde ik telkens de ruimte tussen twee grote stokken op. Dit is mijn patroon:

groot – semi – klein – medium – klein – semi – … (herhaal) …

diy sunburst mirror

Het voordeel aan montagelijm is dat deze een lange droogtijd heeft en je dus de stokken goed kunt schikken voor ze helemaal vast zitten. Gebruik zeker voldoende lijm zodat alles muurvast blijft zitten!

diy sunburst mirror

De spiegel is klaar. Nu bevestig je je ophangsysteem op een houten of kartonnen cirkel die even groot is als je spiegel. Daarna lijm je de achterkant vast op de stokken. Dit zorgt er voor dat alles dubbel zo goed vast zit! Laat het geheel minstens 24 uur drogen alvorens je je spiegel ophangt.

Je kan de stokken goud spuiten voor je begint, of wanneer de lijm droog is. Ik koos er uiteindelijk voor om ze naturel te laten, maar wie weet geef ik ze later toch nog een kleurtje.

diy sunburst mirror

Klaar! Ik ben erg blij met het resultaat en weet al precies waar ik de spiegel in mijn droomhuis wil hangen. Gelukkig heb ik ondertussen deeltijds werk gevonden, dus in 2017 ben ik van plan om eindelijk voor echt het huis uit te gaan! Voorlopig hangt de spiegel nog even in mijn ouderlijk huis, maar wie weet mag hij binnen een paar maanden een mooi plaatsje versieren.

Denk jij ook wel eens, dat kan ik even goed zelf maken? Of koop je de dingen liever zo, zonder handleiding?

Gerelateerde Artikelen

diy detox je huid boek adina grigore

DIY DETOX JE HUID

20120704_0035

DIY: TONERS

diychristmasgiftideas_zpsc4011842

DIY: CHRISTMAS GIFT IDEAS

8 reacties op “DIY SUNBURST MIRROR”

 1. Proficiat met je job ;)
  Die spiegel is wel echt top!
  Ik heb ook al een lijstje van dingen die ik wil maken in mijn nieuwe huisje. Maar ik wil evengoed ook spullen kopen. Het is bij mij een mengeling van de twee :)

 2. Oh, superleuk dat je een deeltijdse job hebt gevonden! Ideaal! Gelukzakje, jij! :)
  En zo herkenbaar, dat van niet precies weten hoe je droomhuis eruitziet. Ik vond de bio-ecologische aspecten altijd belangrijker dan de rest, en natuurlijk ook dat het zou worden ‘opgevuld’ met zelfgemaakte (upcycling)meubels en decoratie. Supertoffe spiegel!
  Kelly onlangs geplaatst..Mocht ik in Rotterdam wonen …My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge