web analytics

DIY: SUGAR WAX

Je benen scheren is snel en gemakkelijk. Maar die stomme haartjes zijn er een dag later weer. En nu zijn ze nog hard en prikkelig ook! Je benen te vaak scheren kan ze irriteren en ingegroeide haartjes tot gevolg hebben. Daarom heb je misschien wel al eens gedacht aan waxen, maar is dat niet duur? En doet dat geen pijn? En bovenal: werkt het wel?
 
Suikerhars is een natuurlijk alternatief voor de alom bekende Veet strips. Het is een simpele combinatie van suiker en citroensap die haartjes verwijderd en je huid met rust laat.

Benodigdheden:
 
– Suiker (gewoon kristalsuiker is perfect)
– Citroensap (vers of uit een flesje)
– Water
– Een pannetje/kookpot
– Een hittebestendige en afsluitbare pot
 
Giet de gewenste hoeveelheid suiker en daarvan 1/8 citroensap en 1/8 water in een pannetje en zet het op het vuur. Een gemakkelijke maateenheid is een kop, neem dan 1 kopje suiker, 1/8 kop citroensap en 1/8 kop water. Roer goed door zodat je suikerwax niet aanbrandt. Wanneer een bellen op komen te staan en het een honingbruine kleur heeft, is het klaar. Je kan met een lepel een klein beetje suikerwax nemen en onder een koude kraan houden. Wanneer het hard wordt, maar nog flexibel blijft, is het klaar.

 

Laat het geheel volledig afkoelen. Als het op kamertemperatuur is, kan je er een beetje uitpeuteren, een bal van maken en het op je lichaam open wrijven. Dan trek je het geheel er weer af. Je ziet nu de haren in de hars zitten. Je kan deze bal blijven gebruiken tot hij te warm geworden is of de hars al vol haren zit.
Ook kan je de wax op een warme manier gebruiken. Dan gebruik je een spatel of de achterkant van een lepel om de wax op je huid aan te brengen. Door een katoenen strip op de suikerpasta aan te brengen, kan je de wax er af gemakkelijk trekken.

 

De truc is om je hars net lang genoeg en zeker niet te lang te laten koken. Wanneer hij niet lang genoeg is gekookt, plakt het veel te veel aan je handen. Dan kan je het gewoon opnieuw opwarmen.


Omdat het mij niet lukte een duidelijk filmpje te maken, kan je via deze en deze link kijken hoe het toegepast wordt.
 
Hoe onthaar jij je benen?

Gerelateerde Artikelen

homemadecleaner1_550

DIY: NATURAL CLEANING

Geef een reactie

CommentLuv badge