web analytics

DIY: SOLID PERFUME

Zoals jullie een hele tijd terug al konden lezen, ben ik een grote fan van de Gorilla Perfumes van Lush. Ze ruiken heerlijk en blijven echt lang hangen. Tijd dus om zelf een solid perfume te maken!

Op die manier ruik je de hele dag lekker (of toch enkele uren, en bijwerken is zo gemakkelijk) en komt je huid niet in aanraking met uitdrogende alcohol en andere harde ingrediënten.

Let’s get to it.

Benodigdheden:

– Bijenwas (2 eetlepels)
– Vloeibare olie zoals amandel, jojoba of druivenpit (1 eetlepel)
– Essentiële oliën of eventueel een parfumolie die geschikt is voor gebruik op de huid
– Een lege lippenbalsem tube of een leeg blikje (bijvoorbeeld van balsem of muntjes)

Geuren kiezen:

Om je eigen persoonlijke geur te maken, kan je er gewoon op los beginnen experimenteren. Maar aangezien etherische olie vrij duur is, heb je misschien geen zin om dat kostbare goedje te verspillen. Hieronder vind je de verschillende noten die in parfum aanwezig zijn. Wanneer je van elke ‘note’ één geur kiest, kom je een goed verdeeld parfum uit. Kies geuren die je aanspreken en die je wel samen ziet werken. Wanneer je toch niet goed weet waar te beginnen, kan je eens kijken welke geurnoten er in jouw favoriete parfum zitten.

Top note: De top note is de geur die je eerst ruikt, maar die niet lang blijft hangen. Essentiële oliën die je hiervoor kan gebruiken zijn: anijs, bergamot, neroli, citroen, rozemarijn, limoen, pompelmoes, munt of appelsien.

Middle note: Dit is de geur die het hart van je parfum vormt. Deze geur blijft lang hangen. Jasmijn, kamille, kaneel, rozen, ylang ylang en geranium zijn hiervoor een goede keuze.

Base note: Deze geuren dragen de andere geuren en vormen de basis van je parfum. Voorbeelden van essentiële oliën zijn: sandelhout, vanille, gember, vetivier en patchoeli. 


Wanneer je je geuren gekozen hebt, kan je deze eens uitproberen door op een wattenstaafje telkens een druppel essentiële olie te doen. Wanneer je je 3 geuren even sterk wilt, stop je dus 3 verschillende wattenstaafjes met de verschillende geuren in een afgesloten pot. Na een tijdje open je de pot, zo zal jouw parfum ruiken. Ben je niet tevreden? Dan kan je altijd een nieuwe combinatie maken.


Werkwijze:


Warm de bijenwas au bain marie op tot hij volledig gesmolten is. Voeg hier nu je olie toe en meng nog eens goed. Haal alles van het vuur en voeg nu 15 druppels van je essentiële olie toe. Giet het mengsel in je gekozen houder. Dat kan een oude lippenbalsem tube zijn (erg handig voor in je handtas) of een leeg balsemblikje of anders gepast blikje.


Klaar! 

Gerelateerde Artikelen

diy buffy (1)

DIY: SCRUB BAR

diy-hanging-chair-hammock-hangstoel

DIY HANGING CHAIR HAMMOCK

13 reacties op “DIY: SOLID PERFUME”

  1. Hai! Ik heb m net ook gemaakt maar ik denk datie ietsje te hard is. Kan ik m dan weer smelten en er een beetje amandelolie bij doen of werkt dat niet?

  2. Ik had nog een lekkere parfumolie (een dupe van Lush), dus die heb ik gebruikt. Maar volgende keer maak ik een mixje van: kaneel, citroen, roos en ylang ylang. Hopelijk is het wat! Moet het nog eens testen :)

Geef een reactie

CommentLuv badge